Kiállítás

2022.05.10. 15:55

Aki fát ültet, hamar madárdalra is számíthat

A kiállításon megmutatják, melyik madár hogyan él, hol fészkel.

Fotó: Kiss Annamarie

Borzolt tollból font elegáns gallérban jelent meg, s hallgatta végig a méltató szavakat egy parókás galamb a DEMKI Józsai Közösségi Házban kedden. A Természettár madarak és fák napja alkalmából rendezett kiállításán a G23 Galambász Egyesület más különleges madarait, – például páva-, fodros- és tyúkgalambokat is – megtekinthették a résztvevők.

Fotó: Kiss Annamarie

Az eseményen Balázs Ákos alpolgármester, egykori gönczys diákként köszöntötte a most odajáró harmadikosokat és biztatta őket a környezetükben élő szárnyasok megismerésére, a természet óvására, szeretetére. Mint kiderült, nyitott kapukat dönget, hiszen kérdésére, kinél van otthon madáretető, csaknem minden tanuló felnyújtotta a kezét. Váradi Zoltán, a Természettár vezetője hangsúlyozta, soha egyetlen korban nem volt ennyiféle szín, forma a rovarokból és madarakból a földön. Vigyázzunk rájuk és az életterükre! Felidézte a mondást, miszerint, ha madárdalt akarsz hallani, ne kalitkát vegyél, hanem fát ültess. Hozzátette: a kiállítás azért jött létre, hogy megmutassuk, melyik madár hogyan él, hol fészkel. 

Fotó: Kiss Annamarie
Fotó: Kiss Annamarie
Fotó: Kiss Annamarie
Fotó: Kiss Annamarie

HaBe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában