Film

2022.02.18. 09:50

Lelki hullámvasútra hív a józsai filmes

Varga József játékfilmkészítő alkotása március 2-án lesz látható az Apolló moziban.

Varga József munkában

Forrás: Napló-archív

Varga József, a józsai származású játékfilmkészítő több alkotásáról is beszámoltunk már korábban a Hajdú-bihari Naplóban. Ide sorolandó A pohár című kisfilmje, mely sokakat érintő, fontos kérdéseket feszeget, továbbá dr. Lévai Béla józsai nyelvész­professzor és helytörténész munkásságáról is készített néhány hónapja egy kisfilmet. Az alkotó a minap jó hírrel kereste meg lapunkat, ugyanis március 2-án rövidfilmes alkotásai töredékeiből az Apolló moziban lesz körülbelül másfél órás vetítés, az érdeklődők számára teljesen díjmentesen.

 

A rendező csaknem harminc éve foglalkozik filmkészítéssel, az elmúlt évtizedekben több díjat elnyert, legutóbb két alkotása is bekerült a XI. Bujtor István Filmfesztiválon közönség elé tárt legkiemelkedőbb játékfilmek közé. – Óriási öröm számomra, hogy az Apolló moziban bemutathatom alkotásaim egy részét, hozzávetőleg 10-15 filmemet ismerhetik meg a vendégek. Igazi érzelmi hullámvasútra invitálom a kíváncsiskodókat, ugyanis szinte minden egyes alkotásnak más-más mondanivalója van – fogalmazott a Naplónak Varga József, aki a napokban ünnepelheti 70. születésnapját.

 

NE

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában