előadás

2021.11.17. 22:15

Velünk élő opera: beszélgetés-sorozat indult az operajátszásról Debrecenben

Ujvárosi Andrea első alkalommal Mohos Nagy Évát, a Csokonai Színház magánénekesét, professor emeritát és az előbb szegedi, majd operaházi karriert befutó, egykori tanítvány Kelemen Zoltán operaénekest látta vendégül.

Fotó: Molnár Péter

Velünk élő opera címmel havonta jelentkező zenés beszélgetés-sorozatot indít a jövőre 70 éves debreceni operajátszásról a Csokonai Színház. Az estek háziasszonya, Ujvárosi Andrea, az Opera Nagykövete, a Csokonai Színház magánénekese, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának docense. A Velünk élő opera sorozat első alkalmát szerdán a Csokonai Irodalmi Laborban rendezték meg.

Fotó: Molnár Péter

A sorozat a későbbiekben minden hónap harmadik szerdáján jelentkezik – derült ki a szervezők közleményéből. A dátum nem véletlen, hisz 1952-ben Debrecenben is megalakult az önálló operatársulat. Első előadása Rossini A sevillai borbély című operája volt, amit 1952. november 14-én mutattak be.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában