nagy buli lesz

2021.11.23. 16:23

A zenei sokszínűség játssza a főszerepet a jövő évi Campuson is

A Campus Fesztivál 2022-ben újra külföldi előadókat vonultat fel.

20210724 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Campus fesztivál.

Fotó: Napló-archív

Mint ismeretes, hétfőn kiderült az első pár nagy név a jövő évi Campus Fesztivál fellépői közül. A fesztivál hivatalos Facebook-oldalán megjelent hír szerint a holland sztár dj, Tiësto mellett Aurora, a The Toy Dolls és a Jungle by Night is a Nagyerdőre látogat júliusban. Az előadókról, illetve a szervezésről Süli András programigazgató osztott meg információkat a Hajdú-bihari Naplóval.

Reményekkel telve

Optimisták vagyunk a jövő évi Campus Fesztivállal kapcsolatban, egy felszabadult nyárral tervezünk

– mondta Süli András, hozzátéve, szeretnék, ha vissza tudnának térni ahhoz a léptékhez, amelyet 2019-ig képviselt a fesztivál, és amely irányban szeretnének tovább működni.

Süli András | Fotó: Napló-archív

Kiemelte, a Campus meghatározó karaktere, hogy nem teszik le egyetlen zenei irányzat mellett a voksukat, inkább igyekeznek minden ízlésvilágot kiszolgálni, a stílusok között egyensúlyozva. – Tiësto egy top kategóriás előadó az elektronikus zene világában, Aurora egy norvég popénekes-dalszerző, míg a The Toy Dolls egy régóta aktív angol punkrockcsapat. Rajtuk kívül pedig egy kevésbé ismert, de annál nívósabb jazzes, soulos zenével operáló holland együttes, a Jungle by Night is fellép majd nálunk – összegezte.

Európa biztosabb

Az eddig kihirdetett fellépőket látva felmerül a kérdés, vajon a bizonytalan helyzet miatt érkeznek-e csakis Európából származó nagy nevek a jövő évi Campus Fesztiválra? A programigazgató erre is kitért: – Nem zártuk ki, hogy amennyiben ránk köszönt a lehetőség, egy tengerentúli produkció meghívása is szóba jöjjön. Azonban már 2021 fordulóján, amikor a sok bizonytalanság között gondolkodtunk az előző fesztiválon – mely végül magyar fellépőkkel valósult meg – volt egy mondás a szervezők között, miszerint az európai előadókkal biztosabbra lehet menni.

A tengerentúli előadók turnéjának anyagi hátterét ugyanis könnyen befolyásolhatja, ha egy-két állomás bizonyos korlátozások miatt kiesik, így a kontinensen belülről érkezők talán biztosabb választások lehetnek

– hangsúlyozta Süli András, aki szerint így sem kizárt, hogy második lépésben végül tengerentúli előadó is a kalapba kerülhet.

A következő Campus Fesztivált 2022. július 20-24. között rendezik meg, immár tehát újra külföldi fellépőkkel.

PSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában