Színházi esték

2021.08.04. 11:42

Izgalmas családi dráma és örökké klasszikus melódiák

A Csárdáskirálynő című darab korhatár nélkül megtekinthető a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon.

20210707 Debrecen Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjének szerelmi bonyodalma, csodálatos, ismert slágerei elevenedtek meg a Nagyerdei Szabadtéri Játékokon - a Csokonai Színház művészeinek előadásában Fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló HBN

Fotó: Napló-archív

Az Operaliget helyett minden idők legnépszerűbb és legtöbbet játszott operettjét Gemza Péternek,

a Csokonai Színház igazgatójának a rendezésében tekintheti meg a Nagyerdei Szabadtéri Játékok közönsége augusztus 10-én este.

A produkcióban főszerepet játszik Nagy Kíra, Haja Zsolt, Kádár Szabolcs János és Bódi Marianna.

– Az operettstatisztikusok szerint nincs egyetlen perc, amikor a Föld valamelyik pontján – színházban, koncerten, filmen, tévében vagy rádióban – föl ne csendülne Kálmán Imre valamelyik népszerű melódiája… legtöbbször a Csárdáskirálynő egyik slágere.

Azt tartják róla, hogy akár zene nélkül is remek színdarab lenne, ugyanis nagyon izgalmas családi dráma bomlik ki a néző előtt. Ehhez jönnek még a valóban örökké népszerű melódiák: „A lányok, a lányok, a lányok angyalok…”, a „Jaj, cica, eszem azt a csöpp kis szád…”, az „Álom, álom, édes álom…”, a „Te rongyos élet…”, és természetesen a „Hajmási Péter, Hajmási Pál” – ajánlja honlapján a darabot a teátrum.

Az előadás – melyen a Kodály Filharmonikusok, valamint a Csokonai Színház énekkara közreműködik, Somogyi-Tóth Dániel vezényletével – korhatár nélkül megtekinthető.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában