Kultúra

2021.07.01. 12:27

Ismert operák részleteit adják elő a debreceni Kölcsey Központban

Többek között Mozart, Verdi és Kodály Zoltán áriáit is hallhatja a közönség.

Forrás: Csokonai Színház

A Csokonai Színház közleménye szerint Bellini, Verdi, Mozart, Puccini csodálatos áriáit, közkedvelt operák részleteit hallhatja a közönség július 13-án 20 órától a debreceni Kölcsey Központban. A nagyváradi Szent László Napok megnyitóján debütált OperaÜnnep a Csokonai Színház és a Kodály Filharmonikusok művészeinek előadásában az ünnep zenei megfogalmazását járja körül, hisz ünnep, ha találkozunk, ünnep, amikor valamit együtt megidézünk. Az OperaÜnnep estéjén Vincenzo Bellini, Charles Gounod, Kodály Zoltán, Wolfgang Amadeus Mozart, Amilcare Ponchielli, Giacomo Puccini, Giuseppe Verdi csodálatos áriáit és együtteseit hallgathatja a közönség Csokonai Színház új operaénekesi nemzedékének előadásában.

Közreműködik: Antóni Norbert, Dargó Gergely, Donkó Annamária, Donkó Imre, Grega Csaba, Janovicz Zsófia, Kuczmog Klaudia, Molnár Anna, Nagy Kíra, Rendes Ágnes és Szilágyi Szilvia, valamint a Kodály Filharmonikusok és a Csokonai Színház Énekkara. Karigazgató Gyülvészi Péter, az est karmestere Ács János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában