Az ösztönösség jegyében

2021.06.24. 10:06

Új tárlat nyílik Debrecenben

Kőrösi Klaudia tavaly novemberre tervezett első kiállítása a járvány miatt hiúsult meg.

Forrás: Kőrösi Klaudia-archív

Mimóza címmel állítja ki képeit csütörtökön Kőrösi Klaudia. A Kortárs Könnyűzenei Egyesület szervezésében a debreceni Incognito Clubban nyílik meg az új tárlat, mely az eredeti tervekhez képest több mint fél évig várakoztatta az érdeklődőket. Kőrösi Klaudia a Medgyessy Ferenc Gimnázium után az egri Eszterházy Károly Egyetemen, pontosabban Kopasz Tamás festőművész szárnyai alatt mélyült el a képzőművészetben. Kőrösi Klaudia korábban a Naplónak elmondta, hogy mesterétől – aki néhány nap múlva megnyitja első kiállítását – a festészet gyakorlati tudnivalói mellett szemléletmódot is tanult: így vezetett szakmai útja az absztrakt festészet irányába.

Elsősorban önmagát mutatja meg képein, a külvilág adta ihletettség helyett célja, hogy munkái által őt ismerje meg jobban a szemlélő.

– Szeretek vegyes technikával, minél többféle eszköz bevonásával alkotni, legyen az olaj-, zománcfesték, spray, henger, spakli, üveg vagy épp cukor. Absztrakt festőként kevés dolog szabhat nekem határt, így a képalkotást gyakran kíséri katartikus élmény. Nehéz megtalálni a megfelelő pillanatot, amikor nyugodtan elkezdhetek dolgozni a műtermemben. Mivel az ösztönösség jegyében festek, néha csak pár ecsetvonással folytatom a képet, majd várom a folytatást – fogalmazott Kőrösi Klaudia, akinek életében az alkotás mellett fontos szerepet játszik az is, hogy gyerekekkel foglalkozzon, átadva nekik a rajzolás és a festészet tudását, örömeit.

A Mimózák bemutatóestjén az absztrakt festészet és a kortárs könnyűzene találkozását ribizliborok kóstolója teszi még hangulatosabbá. A tárlatot Kopasz Tamás festőművész nyitja meg, Wahorn András játszik szaxofonon, az est kurátora Démuth Réka Lilla grafikusművész lesz.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában