hírmorzsák

2021.03.24. 08:28

A költő elismerése, a legszebb húsvéti tojás és a Lengyel-Magyar Barátság Napja

Elismerést kapott Korpa Tamás

Fotó: Korpa Tamás-archív

Korpa Tamásnak, a Vámospércsen élő költő-szerkesztőnek ítélte az idén a Sziveri János Társaság az irodalmi díjat. A fiatalon elhunyt vajdasági alkotó emlékére alapított irodalmi díjat ebben az évben harmincadik alkalommal ítélték oda a társaság. Az elismerést Korpa Tamás a tervek szerint az ősszel rendezendő veszprémi Sziveri-emléknapon veheti át – olvastuk Ménes Andrea polgármester bejegyzését, amelyet a Tiszatáj online-ra hivatkozva tett közzé.

Ki készíti a legszebb húsvéti tojást Bárándon?

Virtuális húsvéti hímes tojás készítő versenyt hirdet minden korosztálynak a Balassi István Művelődési Ház és Könyvtár. A hímes tojás készülhet hagyományos festéssel, de szívesen fogadják a modern technikával készült tojásokat is. Az alkotásokról készült fotókat az intézmény április 5-éig várja a közösségi oldalára, illetve elektronikus levélcímére. A hímes tojásokra április 3-a és 5-e között lehet majd szavazni. Eredményt április 6-án hirdet a művelődési ház.

Köszöntötték a testvérvárosokat

Március 23-án, a Lengyel-Magyar Barátság Napja alkalmából megyénk lengyel helységekkel testvérvárosi kapcsolatot ápoló települései közösségi oldalukon köszöntötték a baráti ország városát, lakosait, vezetőit. Így volt ez Kaba esetében is, ahol Szegi Emma polgármester leírta: a járvány miatt az együttműködés csak az elektronikus kommunikáció formájában folyhat, de hisznek benne, hogy visszatér a normalitás, és személyesen is találkozhatnak, megoszthatják tapasztalataikat, eredményeiket, ötleteiket. A Dzierzkowice Commune együttműködése Kaba városával 2015-ben kezdődött.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában