szép volt!

2020.11.06. 11:18

A dobogó harmadik fokára táncoltak fel a medgyessysek

Legutóbb a fővárosban bizonyították tehetségüket kiváló koreográfusaik segítségével.

Fotó: Medgyessy-archív

Ismét fesztiválon jártak a debreceni Medgyessy Ferenc Gimnázium táncospalántái a hétvégén. A megmérettetés a tavaszi karantén miatt elmaradt verseny pótlása volt, ahol ismét szép eredményeket értek el az ifjú tehetségek.

A XXIX. Országos Ifjúsági Táncművészeti Fesztivált ezúttal is Budapesten, az Erzsébetligeti Színházban rendezték meg a Táncpedagógusok Országos Szövetségének szervezésében. A debreceniek harmadik helyezést értek el az Egyszerű történet fantázianevű koreográfiával, mely moderntánc kiscsoportos kategóriában Görög Nóra, Orosz Renáta, Rácz Vivien munkáját dicséri koreográfusuk, Horváth Csaba közreműködésével.

Szintén a dobogó harmadik fokára táncolt fel Innen és túl című produkciójukkal kortárs­tánc kiscsoportos kategóriában Bakos Anna, Gyarmati Zsófia, Olexa Csenge, akiknek Lévai Emese koreográfus segített. Bronzzal díjazta a szakmai zsűri az Átjáró című táncot is Bakos Anna előadásában, melyet Lévai Emese koreografált. Az Amíg odakinn sütött rád a nap című moderntánc-szólóval Olexa Csenge ért el harmadik helyezést, ezt a táncot szintén Lévai Emese álmodta meg.

HBN

Borítókép: Görög Nóra, Orosz Renáta és Rácz Vivien (balról jobbra)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában