videóval

2020.10.20. 10:44

Darvak keringője: csodás részlet érkezett a Hortobágyon forgó természetfilmből

Török Zoltán megmutatta, mire számíthatunk vadonatúj rendezésében.

Fotó: Facebook / Vad Magyarország

Már többször is megírtuk, hogy a Hortobágyon forgat Török Zoltán rendező, akit a legtöbben talán a 2011-es Vad Magyarország – A vizek birodalma című dokumentumfilm kapcsán ismerhetnek. Török a puszta vadlovairól készíti legújabb munkáját, de, mint az a most következő videóban is látható, az alkotás nem csak a négylábúakra koncentrál:

a direktor a síkságot és az afölötti légteret megszálló darvakról is rögzített látványos felvételeket.

Közösségi oldalán a napokban mutatott be egy már elkészült filmrészletet, mely a végleges változatban is helyet kap majd.

Török a videó mellett néhány gondolatot is megosztott a készülő filmről. Mint írja, nem volt kérdés, hogy a darvak is bekerülnek. Ilyenkor 150 ezer daru is megfordul egyszerre az őszi pusztán, mutat rá a rendező. Hozzáteszi, „mostanság gyönyörű videók születnek a darvakról, ezért ki kellett találni nekünk is valamit. A technikát és zenét hívtuk segítségül. Ahogy gyönyörködve néztem a beszálló madártömeget, rájöttem, hogy ez egy légi balett, és nekünk is velük kell táncolni a levegőben, nem csak simán együtt repülni.”

A stáb drónra szerelt nagy gyűjtőtávolságú optikával vette fel a madarakat, a drónt és a kamerát is külön ember kezelte.

Török szerint így összetett kameramozgásokat tudtak produkálni, a madarak zavarása nélkül: valójában akkor is messze jártak tőlük, amikor a kép közelinek tűnik.

A filmet többek között a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság segítségével forgatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában