Virágszimfónia a zsinagógában

2020.08.07. 14:55

Tíz alkotó műveiből nyílik kiállítás augusztus 12-én a Pásti utcán

20200628 Debrecen fotó: Matey István MI Hajdú-bihari Napló Különleges koncerttel állt közönsége elé a Debreceni Helyőrségi zenekar: a Debreceni Zsidó Hitközség Pásti utcai ortodox zsinagógájának udvarán adták idénynyitó hangversenyüket. képen: Dr. Puskás István, Debrecen Megyei Jogú Város alpolgármestere

Fotó: Napló-archív

Virágszimfónia címmel rendez kiállítást a Debreceni Zsidónegyed a Pásti utcai ortodox zsinagógában. A megnyitót augusztus 12-én, szerdán 18 órától tartják.

A kiállításon – melynek kurátora Szalai Andrea kulturális menedzser – tíz alkotó: Cs. Horváth Judit, Éberling Anikó, Gesztelyi Nagy Zsuzsa, Kiss Márta, Merényi Dávid, Osgyányi Sára, Papageorgiu Andrea, Schnedarek Réka, Szabó Franciska, Vető Orsolya Lia műveit tárják a közönség elé.

A szerdai megnyitón dr. Puskás István alpolgármester és Horovitz Tamás, a Debreceni Zsidó Hitközség elnöke mond köszöntőt. Az alkotásokat dr. Mojzesné dr. Székely Katalin, a szociológia tudományok kandidátusa, nyugalmazott egyetemi docens ajánlja a nézők figyelmébe. Az ünnepségen Oláh Anita hárfaművész közreműködik – derül ki a szerkesztőségünkhöz eljuttatott meghívóból.

A tárlat szeptember 18-ig tekinthető majd meg, hétköznapokon 8–16 óráig.

HBN

Borítóképünkön: az alpolgármester a Debreceni Helyőrségi Zenekar júniusi koncertjén, melyet szintén a zsinagóga udvarán tartottak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában