újra együtt

2020.06.11. 09:43

A nyíracsádi Forgó is elkezdte a próbákat

A néptáncegyüttes volt az első visszatérő művészeti kiscsoport a nyíracsádi művelődési házban.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

A koronavírus-járvány miatti kényszerű leállás érzékenyen érintette az Eördögh Forgó Néptánc Együttes tagjait is. Ezért volt nagy az öröm, amikor a korlátozó intézkedések enyhítését követően csaknem két és fél hónap leállás után elsőként kezdhették meg a próbákat a helyi művelődési ház nagytermében. Bajusz Gergő, az együttes vezetője elmondta, hogy őket is nagyon váratlanul érte akkor a leállás, hisz március 12-én, csütörtökön még próbáltak, pénteken bejelentették a korlátozást, így a szombati próba már el is maradt. A kényszerszünetben online oktatási formára állt át az együttes is, hisz nem engedhettek meg maguknak bizonytalan idejű kihagyást. A fiúknak Bajusz Gergő, a lányoknak Jeremiás Kincső készített videókat, ezek alapján mindenki tudott otthon gyakorolni.

Csontos Fanni és Matil Annamária is örült, hogy újraindultak a próbák | Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Újra együtt a csapat

– Ahogy életbe lépett az első enyhítés, azonnal éltünk a lehetőséggel mi is. A művelődési ház a nagyteremben, ahol a légtér megfelelő nagyságú a szabályok betartására, engedélyt kaptunk a próbák folytatására. Nem tettük kötelezővé mindenki számára; csak azok jönnek a próbákra, akik önként vállalják, vagy a kiskorúak esetében a szülők beleegyeztek. A középiskolás és a felnőtt korosztály tagjai az aktívabbak, ők már nagyon hiányolták a megszokottan vidám hangulatú közösségi élményt – tudtuk meg az együttes vezetőjétől, aki nagyon sajnálja, hogy a próbák mellett a minősítők is elmaradtak idén. Bíznak benne, hogy az év második felében pótolják ezeket, az együttesek megmérettetése szempontjából igen fontos eseményeket is.

Kedves Zilahi Enikő

Borítókép: Czigle Zsanett és Asztalos Adrienn nagyon élvezte az első bemelegítő gyakorlatokat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában