zenei kirándulás

2020.01.20. 20:00

Múltidéző táncra hívnak

A Kodály Filharmónia Debrecen immár második alkalommal rendezi meg bálját.

Fotó: Matey István

A grandiózus mulatság már tavaly is nagy sikert aratott, az idei bál részleteiről hétfő délután tartott sajtótájékoztatót Rácz Rita és Haja Zsolt operaénekesek, Somogyi-Tóth Dániel, a Kodály Filharmónia Debrecen igazgatója és művészeti vezetője, valamint Kovács Lázár séf a Kölcsey-kávézóban. A tavalyi, hagyományteremtő alkalom legnagyobb különlegessége idén is az lesz, hogy élő szimfonikus zenére táncolhatnak a vendégek, átélve a klasszikus bálok hangulatát. A ráhangolódást a báli koncert műsorszámai garantálják, az estély házigazdája Kautzky Armand színművész. a vacsoráért pedig Kovács Lázár séf kezeskedik. – Az, hogy olyan bált rendezünk Debrecenben, ami szimfonikus zenére épül, nem új keletű ötlet, hiszen előttünk már Budapesten és Pécsett is létrejöttek hasonló rendezvények. Ezek sikeréből kiindulva gondoltam aztán én is, hogy Debrecen igazán megérdemel egy olyan bált, melynek régen a városban nagyon komoly hagyománya volt – hangsúlyozta Somogyi-Tóth Dániel.

Fotó: Matey István

Tangó és keringő a Kölcseyben

Az estélyen profi táncosok segítik majd a közönséget a klasszikus báli tánclépések elsajátításában.

A Kodály Filharmónia Debrecen idei bálját február elsején tartja meg. Az est fellépői között a Nemzeti Operaház művészei is ott lesznek. – Mindig örülök, ha Debrecenben lépek fel, hiszen a közönség szeretete magával ragadó – fogalmazott Rácz Rita a bál hétfő délutáni sajtótájékoztatóján. – Mivel ritkán vehetünk részt ilyen bálon, kíváncsian várjuk, és nagyon szép műsorral készülünk. Operett-és musical koncert lesz, ami kirándulásnak számít a a műfajunkból, hiszen ritkán énekelhetünk ilyen dalokat. Haja Zsolt – aki egyébként Rácz Rita férje – elmondta, nem titok, hogy szívügye Debrecen, hiszen szülővárosába tér vissza. Az operaénekest a debreceni közönség legutóbb a Csokonai Színház Csárdáskirálynőjében láthatta-hallhatta.

Fotó: Matey István

Kovács Lázár kiemelte, egy séf számára is inspirálóak a művészetek, és lelkében Debrecen külön színfolt, hiszen szinte hazajár a cívisvárosba. Hozzátette, mind a rendezvény konyháját, mind az étterem munkatársait nagyon jó szakembernek tartja. – Az est főfogása egy báli jelmezbe öltöztetett tétel lesz, ízeiben, könnyedségében és megjelenésében is igazodni fog a miliőhöz – fogalmazott titokzatosan a séf.

Fotó: Matey István

A Jöjjön velünk az orfeumba! című koncerten a Kodály Filharmonikusok, valamint Rácz Rita és Haja Zsolt operett- és musical slágerekkel kalauzolják a bálozókat az orfeumok világába Somogyi-Tóth Dániel karmester vezényletével, aki arra is felhívta a figyelmet, azt est második második felében a REDprodukció együttes populáris, könnyedebb zenét játszik.

Rácz Rita a Naplónak elmondta, férjével, Haja Zsolttal eddig nem énekeltek közösen musicalt, ezért kiemelten várják a Kodály Filharmónia Debrecen bálját. – Mindig ünnep számunkra, ha együtt léphetünk fel, nagyon készülünk az estre, melyen többek között a Marica grófnő, a Csárdáskirálynő, A mosoly országa és a My Fair Lady című alkotásokból is felcsendülnek majd részletek február elsején, a Kölcsey Központ báltermében– tájékoztatott az operaénekesnő.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában