rockszínház

2020.01.07. 12:29

Botfül Billy és Greta Green kalandjai Debrecenben

A Rocksuli 30. évfordulóján a hangszeres képzés mellett új lehetőség nyílt a fiatalok előtt.

Tavaly szeptember közepétől elindult a RockSzínház tagozat, melynek igazgatója Perjés Péter lett, aki a debreceni August Förster rockzenekar énekese, frontembere volt. A képzésre 9-29 éves korú színészetet, rockzenét kedvelők jelentkeztek. Perjés koncepciójában az oktatás mellett fontos szerepet kapott, hogy a vizsgaelőadásra egy olyan darabot vigyenek színre, ami eddig még nem létezet. Ezért erre az alkalomra írt egy interaktív zenés darabot, amiben felhangzik néhány August Förster-dal új hangszerelésben, és ahol természetesen a prózai színészet is komoly szerepet kap. A mű címe: Botfül Billy és Greta Green kalandjai. A téma nagyon is aktuális a mai világban, ezért a növendékek örömmel vállalták a kihívást.

Az egyfelvonásos színműben Botfül Billy (kezdő rocksztár) és Greta Green (környezetvédő aktivista kamasz) megpróbálják együtt megmenteni a világot a pusztulástól. Céljuk, hogy a felnőttek adják át a Föld irányítását a gyerekek kezébe. Ezért egy titkos tervet eszelnek ki és nemzetközi mozgalmat indítanak a világhálón. Hogy végül kié lesz a trón? Talán megtudhatjuk az egyfelvonásos interaktív zenés színmű végén.

Az előadás érdekessége, hogy 2020. május 1-re nemzetközi összefogást hirdetnek a szereplők 5 perc béke címen, és közös zenélésre invitálják a zenészeket, énekeseket világszerte. A Hány élet kell még? című Perjés Péter-szerzeményt különböző helyeken, de egyszerre fogják előadni pontban 19 órától, és mindenkitől azt kérik, hogy a közösségi oldalaikon élőben közvetítsék.

Az ősbemutatót 2020. január 26- án tartják az Ifiházban 16 és 18 órai kezdettel. Azért lesz két előadás, mert a tagozat tanulóinak különböző szerepekben is bizonyítaniuk kell – derül ki a RockSzínház közleményéből.

Az igaz történet alapján íródott mű feldolgozza, hogyan lett zenész Perjés Péterből, aki előtte botfülű volt, valamint a ma is aktív Greta Thunberg törekvéseit. A békeharcos és a környezetvédő főszereplők mindent megtesznek, hogy felnyissák az emberek szemét a közelgő, visszafordíthatatlan katasztrófára, ami veszélyezteti az emberiséget. A mű remélhetőleg nemzetközi figyelmet kap, és talán valóban sikerül tenni valamit a békéért és a klímaküzdelem mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában