programajánló

2019.11.14. 12:15

Unalom ellen számtalan koncert és buli

Több mint tíz éve találkozott a három fiatal, majd elkezdték a közös zenélést, azóta volt vérfrissítés a zenekarban, ami csak előrébb vitte a csapatot. Akik hétvégén szeretnének kikapcsolni, hallgatni egy jól szóló hangszerelést, annak a Burnout koncertjén a helye.

November 15., péntek

Debrecen

Helyszín: Roncsbár

19:00–23:00 Blahalouisiana

A Blahalouisiana 2012 nyarán alakult, első daluk, a The Wanderer három héten keresztül őrizte helyét az MR2 top 30-as listájának dobogóján – olvasható a Wikipédián. A zenekar fellépett az MR2 Akusztik című műsorában, a VOLT fesztiválon, és szerepelt már többek között a 30Y, a Magashegyi Underground, a We Are Rockstars, a Bermuda, a Hangmás, a NEO, az Intim Torna Illegál, a Heaven Street Seven és Akkezdet Phiai társaságában. A Schram Dávid producerelése alatt megjelent első kislemez, a Tales of Blahalouisiana szerepelt a Recorder blog 2013-as kedvencei között, valamint a Lángoló Gitárok válogatásában is. A kislemezről a My Baby Wants to Leave this City is napi rotációba került az MR2-n.

2013 decemberében a Blahalouisiana telt házas koncerten bizonyíthatott a PeCsában a Morcheeba előzenekaraként. Az 1960-as évek és a modern amerikai dalszerzők által inspirált, bluesos, countrys elemeket alkalmazó rockzenekar első klipje is megjelent 2013 telén a Tonight I’ll Dress in Blue című számhoz, Horváth Viktor rendezésében. A videó rotációba került az 1 Music Channelen, kritikai elismerést kapott a Recorder blogon, a Lángoló Gitárokon, valamint bekerült a Phenomenon.hu 2013-as kedvencei közé. A videóklip a középdöntőig jutott az Index A Szám 2014 nevű dalversenyében.

Vendég: Szintaxis zenekar

Helyszín: Say Hello

22:00 All White Party

Helyszín: Kölcsey Központ

19:00–22:00 Killer Queen – Queen Show from London

A Queen dalai közül nehéz lenne akár csak egyet is kiemelni, hiszen mindegyik egy külön ikon. A Killer Queen azonban maga is egy külön csillag, így nem meglepő, hogy az egyik legjobb Queen-imitátor show-t színpadra állító csapat is a Killer Queen nevet adta magának. Az amerikai és angol közönség kedvence Londonból érkezik 2019-ben Magyarországra, hogy igazi Queen-élménnyel varázsolja el a magyar közönséget.

A Killer Queen show-ban olyan legendás dalok csendülnek fel, amiket mindenki ismer és szeret, s közben egy igazi Queen-koncert hangulatát varázsolják a színpadra.

Hajdúszoboszló

Helyszín: Rock & Café

20:00 FISH!-koncert

November 16., szombat

Debrecen

Helyszín: Kölcsey Központ

19:00–20:00 Aranyakkord-koncert

Helyszín: Roncsbár

21:30 Depresszió (vendég: 20:30 Burnout)

A Depresszió egy magyar rock/metal együttes. Az öttagú zenekar 1999 végén vált teljessé. A már egy ideje együtt zenélő három alapító taghoz (Halász Ferenc – ének/gitár, Nagy Dávid – dob, Reichert Roland – basszusgitár) 1999 végén csatlakozott Hartmann Ádám, és ezzel már véglegesen megalakult a Depresszió. Az év eleji felkészülések közben már klubkoncertekkel elindult a zenekar – olvasható a Wikipédián. Első nagylemezüket 2000 augusztusában rögzítették. Hét stúdióalbumot, egy EP-t és három DVD-t adtak ki ez idáig. 2014-ben az együttes bekerült A Dal 2014 eurovíziós nemzeti dalválasztó show elődöntőjébe Csak a zene című dalukkal. A 2011-es Vízválasztó albummal kezdődően minden stúdióalbumuk a Mahasz lemezeladási lista első helyét szerezte meg. A Vízválasztó, majd a 2014-es A folyamat zajlik albumok is több mint 2000 példányban keltek el, így aranylemez minősítést kaptak. A 2017-es Válaszok után… már platinalemez lett. Legutóbbi albumuk, a 2019-es Nehéz szó három héten át vezette a Mahasz Top 40 lemezeladási listát.

Helyszín: Nagyerdei Víztorony

20:00–23:00 Elefánt-koncert

Helyszín: Kaptár Klub

20:00 Crazy Little Queen

HBN

Ezek is érdekelhetik