kerek évforduló

2019.11.06. 18:10

Radnótival ünnepeltek Szabó Balázsék

A Bájoló csaknem nyolcmillió megtekintésnél jár a világhálón.

Fotó: Matey István

Csendkabát című, versmegzenésítésekre épülő, Radnóti Miklóst a középpontba állító koncertet adott az idén 10 éves Szabó Balázs Bandája november 4-én a fővárosi Erkel Színházban. Az akusztikus műsor apropója a zenekar születésnapja mellett Radnóti Miklós születésének 110. és halálának 75. évfordulója.

A multiinstrumentalista dalszerző-énekes és bábszínész, Szabó Balázs Pilinszky János, Grecsó Krisztián és Szemlér Ferenc megzenésített verseiből és saját szerzeményeiből is válogat együttesével. Szabó Balázs Bandája eddig is számos ponton találkozott Radnóti költészetével, a csapat vezetőjének első Radnóti-versmegzenésítése, a Bájoló húsz évvel ezelőtt született, és már csaknem nyolcmillió megtekintésnél jár a világhálón.

A zenekar legutóbbi kiadványa, a tavalyi Hasonlatok koncertlemez és a YouTube-ra felkerült film Radnóti megzenésített verseit tartalmazza.

Szabó Balázs 2016-ban elnyerte a Petőfi zenei díjat mint az év férfi előadója. Korábban Debrecenben, Pécsett és Kecskeméten bábszínészként dolgozott, később a Suhancosban játszott.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában