Fehér vászon

2019.11.29. 20:27

A kövektől a kép-plasztikákig

Négy tárlatot ajánlunk olvasóink figyelmébe.

A kő lelke

Papp Tímea különleges kavicsképeit már harmadik alkalommal tekinthetik meg a Debreceni Ifjúsági Házban, ezúttal december 2-án 17 órától. Mint mindig, a művész ez alkalommal is új képekkel készült.

Évzáró fotókiállítás

Dr. F. Tóth Árpád, a Világjáró Klub vezetője nyitja meg azt az évzáró fotókiállítást, melyet november 30-án 15 órakor rendeznek az Élettudományi Galériában. A tárlaton kiállítók: F. Tóth Lelle, dr. Juhász Lajos, prof. dr. Kappelmayer János, dr. Kubassek János, dr. Makleit László, dr. Nagy Attila, dr. Novák László. A kiállítást január 31-ig láthatják az érdeklődők.

Festőművész kiállítása

Maksai János, a Holló László-díjas festőművész alkotásaiból december 1-jén, (vasárnap) 11 órakor nyílik tárlat az Elméleti Galériában. A kiállítást megnyitja dr. Vitéz Ferenc művészeti író, költő, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem docense. A tárlat szintén január 31-ig látogatható.

Kép-plasztikák

Wrábel Erzsébet pályája során hol mozgalmasabb, olykor szinte organikus, hol pedig tárgyilagos, néha már szinte szikár, de mégis mindig érzékeny és fegyelmezett formaalakítás jellemzi kép-plasztikáinak építését. A művész maga így mutatja be tevékenységét: „Képeim összetéveszthetetlenek, kifejezési formájuk és sajátos színviláguk egyedi. Mindig is érdekelt az anyagok sokfélesége, és a bennük rejlő lehetőség. Szeretek kísérletezni. Legfőképpen az anyagok textúrája és faktúrája vonz. Alkotásaim ötvözik a textil-, a szobrász- és a festőművészetet.” Wrábel Erzsébet kiállítása december 4-én 9.30-kor nyílik a Kölcsey Központ Bényi Árpád termében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában