programajánló

2019.07.25. 20:00

Nincs vége a nyárnak, a java még csak most következik!

A Csík zenekar koncertjétől a Kakasfőző Fesztiválon át Majka bulijáig szinte mindenféle műfajt megtalálunk a következő napok hajdú-bihari programjai között.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

Július 25., csütörtök – 16.30: IDM zenekar – Károli-csarnok (Csillagpont Fesztivál)

Július 26., péntek – 20 óra: Volt Egyszer egy Bázis – Nagyerdei Víztorony

Július 26., péntek –18 óra: P. Mobil, Radar, Smith Rock Family – Hajdúszoboszlói repülőtér

Radar

Fergeteges bulik, jó lemezek és több százezer kilométer a hátuk mögött. A zene rock és heavy ötvözet. Dallamos és érzéki, de ugyanakkor nyers és kemény. Igazi klasszikus, fejrázós metál. Álljon hát itt pár sor azokról, akik művelik azt az egész radarozást.

2005 első havában kezdődött minden. Mák István (Maku, ének) és Papp Gergely (Geri, bass, vokál), mint alapító tagok hozták létre a Radart. Már amikor felmerült bennük, egy baráti beszélgetés alkalmával, hogy esetleg összehozhatnának valami tökös bandát, lehetett érezni, hogy ha ők ketten összefognak, abból valami komolyabb dolog fog kisülni. Persze ehhez előbb kellettek a megfelelő társak.

Nem sokkal később meg is találták a megfelelő embereket maguk mellé. A kezdő felállás: Maku (ének), Geri (bass), Rácz Attila (Ati, gitár), Madár Csaba (gitár), Pongó Tamás (dob)

A zenekar körülbelül két évig játszott ebben a formációban, amikor is Madár helyét Gulyás Zsolt vette át. Egy év múlva Tomi is távozott a zenekarból, és helyét a dobok fölött Fagyas Sándor (Fagyi) töltötte be. Ebben az időszakban, 2010-ben kezdődött el első lemezük felvétele, ami még ebben az évben meg is jelent. Az Új hajnal nagy sikert aratott a rock műfaj kedvelői körében. A lemez egy év múlva arany-, majd 2012-re platinalemez lett. Címadó dala, azóta is a rajongók egyik nagy kedvence. Mikor megszólal, az első sorok egyöntetű, nagy, izzadós headbangelésbe kezdenek a zúzós riffek és a dallamos gitárszóló hallatán, a refrén dallama, pedig azonnal belevési magát az ember agyába, mint valami penge. Emellett az albumon húzós dalok még a Lehettem volna, Nem tudod, Harc, Szakadék felé és az Utolsó esély, amelyen vendégként Rudán Joe, a zenekar közeli barátja is énekel. Ezen dalok a legtöbb koncerten hallhatóak is élőben a srácoktól, olvasható a rockbook.hu oldalon.

Július 26., péntek – XXIV. Szoboszlói Folkhétvége

  • 19 óra: Ötödik Évszak és Csoóri Julianna – Szabadtéri színpad
  • Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák
  • Július 27., szombat – XXIV. Szoboszlói Folkhétvége

  • 18 óra: Érmelléki Banda – Kis színpad
  • 19 óra: Góbé Zenekar – Szabadtéri színpad
  • Csík zenekar – Szabadtéri Színpad
  • Góbé zenekar

    Képzettségük és elkötelezettségük lehetővé teszi úgy a forráshű népzene, mint a bartóki feldolgozások magas szintű megszólaltatását.

    A banda 2007 őszén jött létre, Budapesten, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola négy tanulójából. Egy népies ihletésű zenedarab megkomponálásával, majd előadásával mutatkoztak be a nagyközönségnek. A Transylvanian suite, azóta már többször nagy sikert aratott. Az erre a produkcióra összehívott csapat később együtt maradt és zenekarrá alakult. Már rögtön az első hónapokban bemutatkozhatott; döntős lett az országos Fonó Ki-Látó tehetségkutató versenyen; a III. Bornépek Dalai Népzenei Versenyen pedig elnyerte a Szentendrei Szabadtéri Múzeum különdíját.

    A Közgáz Néptáncegyüttes szeniorcsoportjának utánpótlás-zenekarát képezik.

    2008 februárja óta rendszeresen föllép a Művészetek Palotája „Hangulatkoncert” sorozatában. A zenekar tagjai komoly képzettséggel bírnak a klasszikus zene terén, és elkötelezettséget éreznek a hagyományos népzene minél hűbb elsajátítása és megszólaltatása ügyében, olvasható a koncert.hu oldalon.

    Július 28., vasárnap – XXIV. Szoboszlói Folkhétvége

  • 18 óra: Erményi zenekar – Kis színpad
  • Július 27., szombat – VI. Kakasfőző Fesztivál

    Helyszín: A püspökladányi gyógy- és strandfürdő előtti tér

  • 16 óra: Triálbemutató
  • 16:30: Indiego
  • 18 óra: Herceg-koncert
  • 21 óra: Majka
  • Július 27., szombat 20 óra: Signal Motorock – debreceni Ady park

    Július 28., vasárnap 20 óra: Keresztes Ildikó – Rock Café (Hajdúszobosz­ló)

    Július 30., kedd – Triász – Rock Café (Hajdúszoboszló)

    Borítókép: Majkával egy héttel ezelőtt találkozhattunk a Campus Fesztiválon

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában