Választás

2024.06.08. 17:00

Egymillió Találkozás Napja: Tégláson békeszerető emberek élnek, erre szavaznak

Elindult a mozgósítás Tégláson is. A Debrecenhez közeli kisvárosban jelentős fejlődés indult az elmúlt években, a helyiek vallják: mindennek az alapja a béke és a biztonság.

Bekecs Sándor

Tégláson bátorító szavakkal fogadták a választás előtt Szabó Csabát, a település polgármesterét

Forrás: Molnár Péter

A napokban jelentette be Orbán Viktor, hogy a vasárnapi választás előtti 24 órában a Fidesz ötvenezer aktivistája egyetlen nap alatt egymillió embert fog személyesen a választásra buzdítani. A miniszterelnök kampánykörútja dabasi állomásán arról beszélt az Egymillió Találkozás Napja elnevezésű kezdeményezésről, amelyben ő maga is részt vesz benne, mert a tét hatalmas.

A választások miatt Szabó Csaba, Téglás polgármestere kereste fel a helyieket
A választások miatt Szabó Csaba, Téglás polgármestere kereste fel a helyieket
Forrás: Molnár Péter

Szabó Csaba, Téglás polgármestere, a Fidesz-KDNP helyi polgármesterjelöltje is elindult szombat délelőtt, hogy felkeresse a város választópolgárait. Mint mondta, a szavazás olyan véleménynyilvánítás, amely mindenkire hatással lesz. Nem mindegy ki vezeti a várost, a vármegyét, az országot vagy Európát. – Láthatjuk mi történik Ukrajnában, az Európai Unióban. Ezekre mind befolyással lehetünk most – húzta alá.

A fiataloknak is szavazni kell a választásokon, a jövőjük a tét

Papp Antal, téglási lakos békepárti, jobboldali érzelmű emberként is fontosnak tartja, hogy részt vegyen a szavazáson. A nyugdíjas férfi elmondta, Téglás olyan eredményeket ért el Szabó Csaba eddigi munkája alatt, mint még korábban soha. – Úgy gondolom, Téglás ragyogó város lehet Debrecen árnyékában. Ezért is kérek mindenkit, hogy menjen el szavazni – mondta.

– Úgy gondolom, mindenkinek kötelessége, hogy a választásokon kifejtse a véleményét. Én biztosan ott leszek, hiszen a gyerekeink, családunk jövőjét meghatározó választás lesz vasárnap – mondta Fejszés Imre. Véleménye szerint, a többség nem akar háborút, látják, hogy fejlődik a város, a vármegye és az ország. A kormány teszi és jól teszi a dolgát, kiáll a béke és a biztonság mellett.

– A mai fiatalok többségén viszont azt látom, hogy inkább az internet világában élnek, ott tájékozódnak, ott osztják meg a véleményeiket és úgy gondolják, ez elegendő. Pedig most róluk van szó, arról, hogy milyen világban nőnek fel – mutatott rá a téglási férfi.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában