Választás 2024

2024.06.09. 17:53

Nem bízzák a véletlenre jövőjüket a szavazók Derecskén és Konyáron sem – fotókkal

Derecskén és Konyáron 15 óráig egyaránt szép számmal letették a voksukat a helyiek, de mindkét településen még várják a késő délutáni rohamot.

Nagy Emese

Konyáron az utolsó két órában várják a legtöbb szavazót

Forrás: Czinege Melinda

A 2024-es választás Derecske és Konyár szavazóköreiben is kifogástalanul zajlik, a 7-es választókörnél 15 óráig 325-en szavaztak a mintegy 833 választóból, akiknek az említett választókörnél lehet leadni voksukat – tájékoztatták a Haont a szavazatszámláló bizottság tagjai. Mint elmondták, mindenféle korosztályból érkeznek szavazók, sokan magukkal hozzák a gyereküket, és a legkisebbeknek meghagyják azt a „feladatot”, hogy bedobják a borítékot az urnába.

A választás zavartalanul zajlik Derecskén
A választás zavartalanul zajlik Derecskén
Forrás: Czinege Melinda

Megjegyezték, a délelőtt folyamán inkább a nyugdíjasok voltak aktívabbak, de ahogyan elállt az eső, a fiatalabb korosztály tagjai is sorban megérkeztek.

Saját, valamint gyerekeik és unokáik jövője miatt mennek a választásra

Gyökeres Sándorné élt a szavazati jogával. – Nem mindegy, milyen világban élünk, és milyen körülmények között fognak élni a gyerekeim, unokáim – hangsúlyozta, majd hozzátette: a gyerekei már a délelőtt folyamán letették a voksukat.

Gyökeres Sándorné nem hagyná ki a szavazást
Gyökeres Sándorné nem hagyná ki a szavazást
Forrás: Czinege Melinda

Kállai Zoltán feleségével, Kállainé Oláh Zsuzsával jött szavazni, akik nyomatékosították, gyerekeik, városunk és országuk jövője miatt voksoltak. 

Mindenkinek kötelezővé tenném, hogy elmenjen szavazni, aki betöltötte a 18. életévét

– fogalmazott Kállai Zoltán, akinek igaz, a gyerekei még nem voksolhatnak, de biztos benne, amint felnőttkorúak lesznek, élni fognak a jogaikkal, ugyanis ezt a gondolkodásmódot hozzák otthonról.

Kállai Zoltán kötelezővé tenné minden nagykorúnak a szavazást
Kállai Zoltán kötelezővé tenné minden nagykorúnak a szavazást
Forrás: Czinege Melinda

Konyáron inkább késő délután szavaznak a legtöbben

Konyáron a 2-es választókörnél jártunk, ahol 15 óra után nem sokkal körülbelül 353-an éltek a lehetőségükkel a 891 választóból. A szavazatszámláló bizottság tagjaitól megtudtuk, az a tapasztalat, hogy Konyáron inkább 17 és 19 óra között mennek el szavazni a helyiek, ugyanis a kora délután folyamán az otthoni teendőiket végzik, szóval még várnak bőven voksolókat.

Katona Zoltán úgy véli, minden szavazat számít
Katona Zoltán úgy véli, minden szavazat számít
Forrás: Czinege Melinda

Katona Zoltán egyrészt azért élt a jogaival, mert számít neki a lakóhelye, illetve szülőhazája, Magyarország jövője. – A családban kimondottan nem szoktunk politikai dolgokról beszélni, legalábbis mélyen nem szoktunk belefolyni, de egyébként a nézetünk ugyanaz, mindenki úgy véli a családban, hogy: minden szavazat számít, így ők is voksolnak június 9-én! – jegyezte meg.

Percről percre tudósításunkat a hajdú-bihari választási eseményekről itt követheti:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában