Választás 2024

2024.06.09. 15:13

Egymásnak adják a kilincset a szavazók Berettyóújfaluban is – fotókkal

A településen két választókörben jártunk, ahol 13 óráig hozzávetőleg több mint 500-an adták le voksukat.

Nagy Emese

A 2024-es választás Berettyóújfalu szavazóköreiben rendben zajlik, kora délutánig két választókörnél már több százan megfordultak. Ebédidő után nem sokkal, 13 óra környékén érkeztünk meg a 10-es számú választókörhöz, ahol nem igazán tolongtak az emberek. Ennek ellenére a szavazatszámláló bizottság tagjai megosztották a Haonnal, a délelőtt folyamán körülbelül 190-en adták le voksukat. Kiemelték, az eső miatt a reggeli órákban nem kellett sorban állniuk a szavazóknak, de ahogy elállt az eső, szép számmal érkeztek a déli órákig. A korosztály teljesen vegyes, akadtak első szavazók is, de érkeztek természetesen nyugdíjasok, valamint középkorúak is.

választás 2024 berettyóújfalu
Minden korosztály képviselteti magát a berettyóújfalui választáson
Forrás: Czinege Melinda

Kötelességüknek érzik, hogy szavazzanak a választáson

Nagy Zoltán Imre érdeklődésünkre úgy fogalmazott, sorsdöntő pillanat előtt állunk, neki pedig határozott elképzelése van, kire, illetve melyik pártra szeretne szavazni. – Eddig mindig eljöttem szavazni, és ez a jövőben sem lesz másképp. Magyar állampolgárként kötelességemnek érzem, ha van lehetőségem arra, hogy eldöntsem, mit szeretnék a jövőben, akkor élek vele. Ha 34 évvel ezelőtt kezünkbe adták ezt a lehetőséget, akkor mindenkinek élnie kell vele – mutatott rá.

A berettyóújfalui 9-es választókörnél is jártunk, ahol azért már jóval több szavazóval találkoztunk, az itteni szavazatszámláló bizottság tagjai rámutattak, a 9-es választókörnél már 320-an tették le a voksukat. Mint elmondták, többnyire idősebbek szavaztak, egészen nagy arányban, mintegy 75 százalékban. Ennek ellenére, amikor mi a helyszínen voltunk, akkor már több középkorúval, fiatallal találkoztunk. Szűcs Péter a párjával, Tamás Erikával, valamint kislányukkal, Lottival érkezett szavazni.

választás 2024 berettyóújfalu
Szűcs Péter, Tamás Erika és kislányuk, Lotti
Forrás: Czinege Melinda

Szűcs Péter kihangsúlyozta, választópolgárként élni akartak a lehetőségükkel, mindenképpen szeretnének beleszólni valamilyen szinten az életük változásaiba, valamint azokba a dolgokba, amik jelen pillanatban körülöttük kialakultak. – Mindenféleképpen itt akartunk lenni, hiszen, ha már van rá alkalmunk, akkor nem tudok rá okot mondani, miért ne akarnánk élni a jogunkkal. A szüleim, valamint a párom szülei is elmentek szavazni, ugyanúgy vélekednek, ahogyan mi, bele kell szólni abba, körülöttünk hogyan alakul az élet – emelte ki. 

Percről percre tudósításunkat a hajdú-bihari választási eseményekről itt követheti:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában