Háború vagy béke?

2024.06.05. 19:08

Kósa Lajos: „Lehet, hogy neked jó ez a harc, de ne taníts ölni, ha élni akarsz”

Aktuálisabb, mint valaha! – pedig több mint 40 éves az Európa Kiadó megszívlelendő gondolata. Kósa Lajos országgyűlési képviselő a béke fontosságára hívta fel a figyelmet.

Haon.hu

Kósa Lajos országgyűlési képviselő közösségi oldalán osztotta meg az Európa Kiadó Lehet című számának sorait

Forrás: Napló-archív

Az 1980-as évek ikonikus zenekarának, az Európa Kiadónak az egyik ismert slágeréről posztolt Facebook-oldalán Kósa Lajos országgyűlési képviselő, ráirányítva a figyelmet az 1982-es Lehet című slágerükre, melynek úgy véli, egyes sorai aktuálisabbak nem is lehetnének.

Vénemberek játszadoznak,
de az Isten nem figyel.
Megmaradtunk egymásnak,
de senki nem tárgyal senkivel

Lehet, hogy neked jó ez a harc,
de ne taníts ölni, ha élni akarsz,

A honatya bejegyzésében feleleveníti, a 80-as években Magyarországon szovjet atomrakétákat telepítettek, Európa más berkein pedig az amerikaiak is hasonlóképpen jártak el.

Mint írja, akkoriban a Dialógus nevű magyar békemozgalommal harcoltak a békéért a kommunisták ellenében. Ugyan eltelt azóta négy évtized, a politikus aláhúzta, semmi sem változott azóta. Kósa Lajos rámutatott:

A sors fintora, hogy akkor a kommunista államhatalom a békeharc jegyében kergetett minket gumibottal, ma eszmei utódaik éppúgy háborúpártiak, mint akkor. Igaz, a kései utódok egyelőre nem vernek gumibottal bennünket

Mégiscsak fejlődik a világ... – zárta gondolatait a honatya.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában