Egészségügy

2024.06.08. 13:38

Egészségváros Program Berettyóújfaluban: ingyenes szűrővizsgálatokat vehetnek igénybe az érdeklődők – fotókkal

Ingyenes szűrőprogramokat vehetnek igénybe az érdeklődők Berettyóújfaluban. A Richter Egészségváros Program 11 év után ismét Berettyóújfaluban székel június 8-án, szombaton, melynek célja támogatni a helyi egészségügyet, ebben pedig a lakosok is segíthetnek.

Balogh Efraim

Egészségváros Program Berettyóújfaluban: ingyenes szűrőprogramokkal várják az érdeklődőket

Forrás: Kiss Annamarie

11 év után újra Berettyóújfalu ad otthont a Richter Egészségváros Program rendezvénynek a Szent István téren, június 8-án, szombaton. Az egészségtudatosságot és betegségmegelőzést népszerűsítő rendezvénysorozat célja bővíteni a Richter Gedeon Nyrt. által felajánlott 3.500.000 forintos alapadományt, melynek segítségével fejleszthetik a szülészeti ambulancia és az alapellátási ügyeletet. A részletekről az eseményen tájékoztatták a megjelenteket szombat délelőtt.

Egészségváros Program Berettyóújfalu, egészségprogram, Richter Gedeon
Kígyózó sorok álltak több standnál is a berettyóújfalui Egészségváros Program délelőttjén
Forrás:  Kiss Annamarie

Richter Egészségváros Program Berettyóújfalu: a cél megötszörözni az adományt

Az eseményt a nap házigazdája, Barabás Éva nyitotta meg a Rengő Néptánc Egyesület műsorát követően, majd Muraközi István polgármestert, Muraközi Zoltánt, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gróf Tisza István Campus igazgatóját és Gál-Olasz Saroltát, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok osztály csoportvezetőjét szólította fel a színpadra. Köszöntőik mellett válaszolniuk kellett Barabás Éva egy, az eseménnyel kapcsolatos kérdésére: sportoltak-e rendszeresen 8 és 12 éves koruk között.

11 év alatt az Egészségváros is nagyon sokat fejlődött, de aki ma idelátogat, azzal szembesülhet, hogy a város is nagy fejlődésen ment keresztül. Őrizzük meg az egészségünket, tudjunk meg minél többet róla, s minél több szűrésen veszünk részt, az egészségünkért teszünk. Minden egyes szűréssel és forinttal a Gróf Tisza István Campus néven szolgáló, helyi egészségügyi intézményt támogathatjuk

– mondta Muraközi István, majd hozzátette, hogy ez a nap a jótékonyságról, az egészségről és a találkozásokról szól. Ami a sportot illeti, versenyszerűen teniszezett Berettyóújfaluban, és jelenleg is követi a Roland Garrost.

Egészségváros Program Berettyóújfalu, egészségprogram, Richter Gedeon
Balról: Muraközi István polgármester, Gál-Olasz Sarolta, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok osztály csoportvezetője és Muraközi Zoltán, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gróf Tisza István Campus igazgatója az Egészségváros Program megnyitóján Berettyóújfaluban
Forrás:  Kiss Annamarie

Muraközi Zoltán arra a kérdésre, hogy mire használnák fel azt a bevételt, amivel megdupláznák az alapadományt azt válaszolta, hogy inkább megötszöröznék, és az alapellátási ügyeletet telepítenék a szülészeti és nőgyógyászati ambulancia helyére. És hogy sportolt-e? Nos, a polgármesterhez hasonlóan szintén teniszezett, emellett rendszeresen úszott is a helyi kórház uszodájában.

– Egyrészt, szeretnénk megmutatni ország-világnak és a Richter Gedeon Nyrt.-nek is, hogy igazi közösség vagyunk, másrészt rettentő fontos az egészségmegőrzés és a megelőzés – emelte ki az igazgató. 

Felhívta a figyelmet, hogy minden egyes szűrővizsgálat plusz 500 forintot jelent, melyek virtuális pontok, s így az érdeklődők aktivitásán múlik, hogy mennyi pénz gyűlik össze. Olyan megoldást is kidolgoztak erre a célra, miszerint ha valaki fizikailag nem is tud jelen lenni a szűrővizsgálatokon, a Richter Egészségváros Facebook-oldalán követheti az eseményeket, és ha reagál a posztokra, az is ugyanúgy 500 forint bevételt jelent.

Gál-Olasz Sarolta elmondta, hogy fontosnak tartják a lakossággal való párbeszédet és a helyi egészségügy támogatását is. Rámutatott, hogy az Egészségváros ezt a két szempontot tudja ötvözni, mert egy helyen mindez meg tud valósulni. Mint ismertette, a virtuális pontokat a nap végén fogják majd összeadni, és akkor derül ki, mennyi pénzt sikerült hozzátenni az alapadományhoz. Ami a mozgást illeti, korábban néptáncolt.

Katus Attila szerint fontos a megelőzés

A Haon megkeresésére a hatszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok aerobikos Katus Attila elmondta, szerinte miért fontos a Richter Egészségváros Program:

Nem véletlenül népszerű az Egészségprogram, a megelőzésben gondolkodik, ezért nagyon hasznos a társadalom számára. Rengeteg szűrést lehet igénybe venni, beszélünk az egészséges életmódról, és akár jó családi program is lehet. Nagyon fontos, hogy minél hamarabb felismerjük a problémát, és ne söpörjük a szőnyeg alá

– hangsúlyozta, s mint elmondta, az is rendezvény előnyei közé tartozik, hogy azonnali eredmények birtokába juthatnak az emberek, nem kell várni a kórház fehér falai között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában