Fontos!

2024.06.06. 09:49

Lesz pár változás a debreceni villamosközlekedésben

Pályafelújítás indul a debreceni 1-es villamos vonalán, a munkálatok szűk két hétig tartanak. A DKV közleményben írta össze, hogyan változik majd a közlekedés.

Haon.hu

Pályafelújítási munkákat, a Pallagi úton pedig ágyazatcserét végez az 1-es villamos vonalán a DKV június 10-23. között a biztonságos villamosközlekedés fenntartása érdekében, közölte csütörtökön a társaság. Azt írták, a munkák hét helyszínen, több ütemben, a villamosközlekedés lehető legkisebb akadályoztatása mellett zajlanak. Mindössze két hétvégén lesz szükség a villamosok forgalmi rendjének megváltoztatására.

debrecen villamos közlekedés dkv
Vágányfelújításba kezd a DKV az 1-es villamos vonalán
Forrás: Napló-archív

Így ütemezi a síncseréket a DKV

  • Június 10., hétfő. A társaság az Egyetem irányában, a Péterfia utca 28-30. szám előtt végez munkákat.
  • Június 11., kedd. A Nagyállomás irányában, a Péterfia utca 25-27. szám előtt lesz munkavégzés.
  • Június 12., szerda. A Nagyállomás irányában, a Péterfia utca 58/A és a Bem tér 1. szám között végzik a síncserét.
  • Június 13., csütörtök. A Nagyerdei körúton, az Egyetem elnevezésű autóbusz megállóhellyel szemben dolgoznak a szakemberek.
  • Június 15., szombat és június 16. vasárnap. A Nagyállomás irányában, a Nagyerdei körút 74-76. szám előtt végeznek munkákat.

Közlekedési rend Debrecenben a síncserék ideje alatt

Június 10. és 13. között, a panel-pályaburkolat bontási munkái mindennap 18 órától kezdődnek, és két villamosjárat közötti időben zajlanak. A munkavégzés ideje alatt a villamosok 5 km/h-s sebességkorlátozással közlekednek. A síncsere éjszaka, üzemszünetben történik majd.

Június 15-én, szombaton és június 16-án, vasárnap síncserével kapcsolatos munkákat végez a társaság. A síncsere idején az 1-es villamosok a Nagyállomás – Egyetem – Nagyállomás megállóhelyek között közlekednek, június 15-én üzemkezdettől június 16-án üzemzárásig. A munkák ideje alatt az Egyetem és a Medgyessy sétány megállóhelyek között a villamosközlekedés szünetel. A Nagyállomás irányába közlekedő villamosok az Aquaticum megállóhely melletti tartalékvágányon, illetve a Medgyessy sétány elején, a tartalékvágány mellett kialakított ideiglenes megállóhelyen állnak meg.

Az ágyazatcsere ütemezése

A DKV a Pallagi úton az Aquaticum és a Klinikai Központ Nagyerdei Campus megállóhelyek között összesen 80 vágányfolyóméter hosszúságban végez ágyazatcserét.

Június 22-én, szombaton és június 23-án, vasárnap a Pallagi úton végzi a munkákat a cég. Az 1-es villamosok a Nagyállomás – Nagyerdei körút – Nagyállomás megállóhelyek között közlekednek, a Medgyessy sétány és a Klinikai Központ Nagyerdei Campus megállók között pedig a fenti időpontban, üzemkezdettől üzemzárásig, ingajáratban szállítják az utasokat. Az Aquaticum megállóhelyet a munkák ideje alatt a villamosok nem érintik.

A DKV felhívja az utasok figyelmét, hogy a megváltott vonaljegyek az átszállást követően is érvényesek, de azokat minden járművön érvényesíteni kell.

A Pallagi úti kitérő karbantartása

Június 20-án, csütörtökön és június 21-én, pénteken a Pallagi úti kitérő karbantartási munkáit végzi a társaság. A karbantartás idején az 1-es villamosok zavartalanul közlekednek, mert a munkákat a tartalékvágányon végzik.

A Péterfia utcai és a Nagyerdei körúti munkavégzéssel érintett pályaszakaszok mellett a közúti forgalom résztvevői sebességkorlátozásokra és útszűkületre számíthatnak. A Pallagi úton a munkavégzés közúttól elzárt területen zajlik, így az a közúti forgalmat nem korlátozza.

Az éjszaka, üzemszünetben végzett munkák zaj- és fényhatásokkal járhatnak, ezért az esetlegesen okozott kellemetlenségekért a társaság a környéken élők türelmét kéri.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában