Pályázat

2024.06.03. 17:26

Díjat nyertek a hajdúböszörményi diákok

A meghirdetett pályázaton, több mint ezren vettek részt.

Haon.hu

Harmadik helyezést értek el a hajdúböszörményi tanulók

Forrás: Virágozz és Prosperálj Közhasznú Alapítvány

Harmadik helyezést értek el a hajdúböszörményi Középkerti Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulói a „Bántasz vagy Támaszt adsz? A döntés a Tiéd!” országos diákpályázaton – tudatta portálunkkal a Virágozz és Prosperálj Közhasznú Alapítvány.

diákpályázat-hajduboszormény
A diákpályázaton több mint ezer tanuló vett részt
Forrás: Virágozz és Prosperálj Közhasznú Alapítvány

A pályázaton több, mint 1.200 felső tagozatos és középiskolás diák mutatta meg, hogy elutasítják az iskolai erőszakot és csatlakoznak a „Fiatalok egy erőszakmentes jövőért” kampányhoz.

A kampányt és a pályázatot a Virágozz és Prosperálj Közhasznú Alapítvány hívta életre.

A diákpályázat művészei

Az országos pályázaton keresztül a diákok kisfilmmel, zenével, rajzzal vagy verssel mutatták meg azt, hogy az erőszak milyen negatív hatással van saját, a diáktársaik, az osztályközösségük életére, valamint azt, hogy ők már döntöttek, és elutasítják egymás bántását, heccelését, cikizését, inkább az összefogást, egymás segítését és tiszteletét választják, valamint erre buzdítanak másokat is.

A június elején megrendezett ünnepélyes díjátadóra nemcsak az ország különböző pontjairól, de a határon túlról is érkeztek pályázó diákok, szülők és pedagógusok egyaránt.

A díjátadót színesítette a diákok pályamunkáiból felállított kiállítás, valamint a díjátadón levetített filmek, illetve az élőben, a diákok által előadott fantasztikus és elgondolkodtatott dalok, versek.

A pedagógusok lelkesen nyilatkoztak a díjátadón arról, hogy a pályázat olyan eszközt adott a kezükbe, mely a diákok nyelvén íródott, amihez diákjaik könnyen tudtak csatlakozni, ami által a diákok az alapvető értékeket elkezdtél életük részévé tenni, és olyan magokat, gondolatokat sikerült elvetni általa, mely egy barátságosabb, összetartóbb és megértőbb osztályközösséget teremtett.

Szívszorító pillanatok

Novák Antónia, a Virágozz és Prosperálj Közhasznú Alapítvány elnöke a díjátadón elmondta, hogy egyrészt szívszorító volt a tizenévesek pályamunkáin keresztül látni és hallani mindazt a nehézséget, fájdalmat, akár megaláztatást, amivel olykor-olykor szembesülnek a diákéveik alatt, de egyben megható és örömteli volt látni és hallani érett gondolkodásukat, vágyaikat, felelős hozzáállásukat az élethez, valamint azt, hogy példamutatásukkal készek egy jobb, barátságosabb jövőt teremteni.

Az Alapítvány a nagy sikerre való tekintettel a következő iskolaévben is elindítja a diákoknak szóló pályázatát és folytatja a „Fiatalok egy erőszakmentes jövőért” kampányát, melynek célja az iskolai erőszak megszüntetése, valamint tovább folytatja társadalomjobbító munkáját felhívva a társadalom figyelmét arra, hogy mindannyiunk felelőssége, hogy a jövő generációjának olyan utat mutassunk, mely az alapvető értékekkel van kikövezve.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában