Összefogás a másfél éves kislányért

2024.05.12. 17:32

Megható: a tépei Loláért fut közel 300 kilométert a jótékony sportoló

A nagyfügedi Vígh Ferenc a másfél éves, neuroblasztómával – egy rosszindulatú daganatos betegséggel – harcoló Loláért sportol. A kilométerei „örökbe fogadásával” a kislány családjának a betegség következtében fellépett anyagi nehézségein lehet csökkenteni.

Haon.hu

Vígh Ferenc a másfél éves Loláért gyűjti a kilométereket

Forrás: magánarchívum

Segítsetek, hogy közösen összefogva sikerre vihessük a gyűjtésem! Lola tüneményes, pici lányka, akire újra kemoterápiás kezelések sorozata vár

– kéri a 47 éves férfi, aki a kislány szívszorító történetének megismerése után a tettek mezejére lépett. Elhatározta, hogy jótékonysági futással segíti a neuroblasztómával – egy rosszindulatú daganatos betegséggel – küzdő másfél éves gyermek gyógyulását.

Vígh Ferenc kezdeményezését a Haon Év embere szavazásának legutóbbi győztese, Nádudvari Péter jótékony sportoló ajánlotta a figyelmünkbe. Közleménye szerint a tépei család akkor került szorult helyzetbe, amikor februárban megtudták: hiába voltak korábban sikeresek a kezelések, a daganat visszatért.

„Másodjára sokkal nehezebb helyzetbe kerültünk, az óriási lelki terheken túl az anyagi bizonytalansággal is meg kell küzdenünk. Lola édesapja hat hónapon keresztül táppénzen volt, és most ismét táppénzre kényszerül, mivel másképp nem tudjuk Lola kezelését, kontrolljait és a másik két kislányunk ellátását zavartalanul biztosítani. Mindez ugyanis sok energiát és időt emészt fel, nem beszélve az anyagi nehézségekről, amit a sok utazás, illetve táppénz miatti kiesés jelent. A férjem mentősként dolgozik, én gyeden vagyok” – írja Lola édesanyja.

Vígh Ferenc összesen öt alkalommal „száll harcba” Loláért, az első kihívást már sikeresen teljesítette.

A jótékony sportoló vállalásai:

  • Ultrabalaton, 110 kilométer, 2024. május 3. (teljesítve)
  • Decathlon Mátra, 50 kilométer, 2024. június 8.
  • Korinthosz Ultra Running Race, 80 kilométer, 2024. augusztus 17.
  • Generali Night Run, 21 kilométer, 2024. augusztus 31.
  • Vadrózsa, 30 kilométer, 2024. augusztus 31.

Vígh Ferenc összesen közel 300 kilométert fut a kislányért. Az adománygyűjtési cél 600 ezer forint.

A kezdeményezésről bővebb információk itt találhatók.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában