Útfejlesztés

2024.05.31. 12:17

Nem csak az utca lakói profitálnak ebből az útfelújításból Debrecenben

Debrecen Szabadságtelep városrészén beindultak a munkagépek. Nyár közepére a Keresztesi utca teljes szakaszát aszfaltburkolat fedi.

Kosztin Éva

Péntek reggel beindultak a munkagépek Debrecen Szabadságtelep városrészén

Forrás: Molnár Péter

Útfejlesztési munkálatok kezdődtek Debrecenben, a Keresztesi utca Tordai Gábor utcától az Erdei Ferenc utcáig tartó szakaszán. A részletekről a helyszínen Kovács István, a debreceni 7-es számú választókerület képviselője május 31-én, pénteken számolt be. – A felújítás alatt a Keresztesi utca hiányzó szakaszán megépül az aszfaltburkolat. Ez nemcsak az itt lakóknak lesz nagy segítség, hanem az általános közúti forgalom lebonyolításában is, a terhelt Hétvezér utcával párhuzamosan szükség lesz rá, hogy itt is ütemesen lehessen haladni – fogalmazott. 

Keresztesi utca, Debrecen, útfelújítás, aszfaltozás, Kovács István
Kovács István a helyszínen tájékoztatott a Keresztesi utca felújításának részleteiről
Forrás:  Molnár Péter

Hozzátette, a Keresztesi utca egyirányú, csakúgy, mint sok más utca a környéken, kapott már olyan lakossági kérést, ami ennek a felülvizsgálatát indítványozta, ezért szorgalmazni fogja, hogy szakemberek bevonásával az önkormányzat gondolja újra a tömb forgalomszervezését.

A Keresztesi utca több fronton is megújul

– 188 méter hosszú, és 3,25 méter széles az az útszakasz, amit most felújítunk. Az aszfaltozás mellett kiépítjük a csapadékelvezető-rendszert, illetve a jelenlegi lámpatesteket új, ledes lámpatestekre cseréljük – ismertette Kovács István. Kiemelte, ezzel a korszerűsítéssel párhuzamosan a körzet két másik utcájában, a Kárókatona utcában és a Mészöly Géza utcában is zajlanak az útfejlesztések, amelyeket június végére készülnek el, illetve Halápon is átadtak már egy útszakaszt.

Keresztesi utca, Debrecen, útfelújítás, aszfaltozás
188 méter hosszú útszakaszt újítanak fel
Forrás:  Molnár Péter

Azt tapasztalom, hogy míg a ciklus elején évente egy-két utcát tudunk leaszfaltozni, most idén már négy utcáról beszélünk. Látszik, ahogyan Debrecen sikeres gazdasági stratégiájának a hatására nő a város bevétele, egyre nagyobb az önkormányzat mozgástere és egyre több fejlesztést tud megvalósítani

 – mondta a képviselő.

A Keresztesi utca útfelújítási munkálatai előreláthatóan június 30-ra készülnek el. 
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában