Beruházás

2024.05.29. 14:20

Útfelújítás zajlik a Derék utcában – videóval

Május 27-én, hétfőn kezdték el a munkálatokat, várhatóan június 27-én fogják befejezni. A Derék utca és a Vincellér utca találkozásánál egy 270 méteres szakaszon zajlik az útfelújítás a tócóskerti lakosok kényelme érdekében.

Balogh Efraim

Zajlik az útfelújítás a Derék utcában

Forrás: Molnár Péter

Dolgoznak a munkagépek, folyamatban van az aszfaltozás a Derék utca és a Vincellér utca találkozásánál. Az útfelújítás részletekről Papp László polgármester és Sánta János önkormányzati képviselőjelölt számoltak be a helyszínen szerda délelőtt.

Útfelújítás, Debrecen, Derék utca, Vincellér utca, Haon
Papp László polgármester (jobbra) és Sánta János önkormányzati képviselőjelölt mondták el az útfelújítás részleteit
Forrás:  Molnár Péter

Nem csak a kampány miatt van útfelújítás Debrecenben

– A város minden pontján zajlik útépítés vagy útfelújítás, nem szokatlan ez az aktivitás. Nehogy azt gondolja valaki, hogy csak a választás kampányok miatt zajlanak útfelújítási munkálatok Debrecenben – hangsúlyozta Papp László polgármester. Megjegyezte, 2017 óta folyamatos a közlekedésfejlesztés: a teljesség igénye nélkül több belvárosi, keleti és nyugati irányú utat alakítottak egyirányúvá, valamint csomóponti és lakótelepi útfejlesztéseket hajtottak végre.

Rámutatott, hogy idén magasabb fokozatra kapcsol a város vezetősége az előző évekhez képest, és több mint négymilliárd forintot különít el Debrecen közlekedésrendszerének fejlesztésére. Mint elmondta, ebben az évben 23 utcában terveznek utat építeni, 26 utca aszfaltburkolatának zajlik jelenleg a részleges és teljes megújítása, illetve nyolc lakótelepi útszakasz esetében van kilátás komoly fejlesztésre.

– A lakótelepek sem maradhatnak ki a város útfelújítási programjából, ennek köszönhetően a Derék utcán 270 méteres szakaszon zajlanak a munkálatok, melyek hétfőn indultak el, és június 27-én tervezzük, hogy visszaadjuk a forgalomnak ezt az útszakaszt, ami forgalomkorlátozás mellett lesz használható – mondta a polgármester. Hozzátette, a szervizút helyreállítása 46 millió forintba kerül. Ahol szükséges, kicserélik a szegélyköveket, ahol meggyengült az útszerkezet, ott megjavítják, emellett szintbe helyezik a közműaknákat, végül pedig aszfaltoznak.

Útfelújítás, Debrecen, Derék utca, Vincellér utca, Haon
Papp László kiemelte, nem a választás miatt zajlanak útfelújítási munkálatok Debrecenben
Forrás: Molnár Péter

Évek óta fejlődik a Tócóskert közlekedése

Papp László rávilágított, hogy a Tócóskert meglehetősen kivette a részét a közlekedés fejlesztéséből az elmúlt években, ugyanis többek között a Kishegyesi úton és a Derék utcai csomóponton is folytak munkálatok, illetve kerékpárutak is épültek.

Sánta János önkormányzati képviselőjelölt elmondta, hogy a korábban a Vincellér utca kanyaráig tartott a felújítási szakasz, jelenleg pedig a Derék utca 124-ig haladnak a munkagépek. 

Hangsúlyozta, a továbbiakban szeretné, ha a szervizutakkal, járdákkal és lépcsőkkel kapcsolatos munkálatok folytatódnának.

Sánta János a lakosok türelmét kéri addig az egy hónapig, amíg zajlik a fejlesztés.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában