Így is lehet

2024.05.12. 14:46

Milliós kárt úszott meg a debreceni autós, mert figyelt rá az őrangyala

Vagyis egy szemtanú, aki megüzente neki, hogy ki zúzta le a parkoló autóját. Happy end lett a történet vége.

Haon.hu

Az eset az egyik debreceni parkolóban történt

Forrás: illusztráció / Napló-archív

Óriási szívás és apró kényelmetlenség is lehet, ha valakinek meghúzzák az autóját a parkolóban: az egész sokszor csak attól függ, hogy látta-e valaki az esetet, vagy esetleg felvállalja-e tettét a vétkes. Ha valamelyikre igen a válasz, nyert ügyünk van, csak a biztosítónál és a szerelőnél kell pluszköröket futnunk, és legalább anyagi kárunk nem keletkezik, már ha figyelmen kívül hagyjuk a javítás miatti értékromlást. Ha viszont nem így van, idegeskedve, fájdalmas arccal kell saját zsebből kinyögnünk az adott esetben akár több százezres helyreállítási költséget.

Szóval tényleg nagyon sok múlik az emberek lelkiismeretességén, és szerencsére a most következő debreceni sztori is a pozitív példák táborát erősíti. A Debrecenben Hallottam Facebook-csoportba szombaton posztolt bejegyzésben egy autós arra panaszkodott, hogy nekimentek a kocsijának, és az okozó elhajtott a helyszínről. Szerencsére az autón egy cetli várta az eset szemtanújától, rajta a fontosabb adatokkal.

Mint az a levélen olvasható, a kocsit május 10-én 13.40 és 13.50 között húzták meg, a papírra pedig a jótevő felírta a vétkes autójának rendszámát és a saját telefonszámát is, hogy szükség esetén el lehessen érni.

debrecen parkolás cetli
A cetli, amit a szemtanú hagyott
Forrás: Facebook / Debrecenben Hallottam

A károsult szerint ha nem lett volna a cetli, akkor 700 ezer és 1 millió forint közötti kára keletkezett volna a történtek miatt. A poszt alapján a tettes a rendőrök felszólítására egyébként visszament a helyszínre, és elismerte, hogy észlelte a dolgot. „Ez még bosszantóbb tekintve hogy lerongyol egy autót és elhajt hátha nem volt szemtanú” – írta a pórul járt tulajdonos, aki ezután így üzent a hasonlóan gondolkozó autóstársainak:

Kedves autós társaim, ilyenkor mindig gondoljatok bele hogy az élet x-re játszik, ma te okozod, holnap veled történik.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában