Ismeretterjesztés

2024.04.02. 11:17

Hajdú-Biharban is népszerű az Iskolában az erdő program

A vármegye számos településén ismerkedhetnek a hazai élővilággal a gyermekek.

Haon.hu

A diákok gyakorlati ismeretekre is szert tehetnek

Forrás:  MW-archív

Hajdú-Bihar vármegyében a legnagyobb az érdeklődés az Agrárminisztérium által támogatott Iskolában az erdő elnevezésű program iránt, amelyre február elején országszerte csaknem 500 intézmény regisztrált – jelezte Nyírerdő Zrt. kedden az MTI-nek.

Közleményükben azt írták, a program keretében az Országos Erdészeti Egyesület által minősített erdészeti erdei iskolák erdőpedagógusai látogatnak el az intézményekbe, ahol a 6 és 14 év közötti tanulók interaktív foglalkozások során ismerkednek meg az erdő és a fenntarthatóság témaköreivel.

Hajdú-Biharban Somné Huszti Anett, a Nyírerdő Zrt. nagyerdei erdészeti erdei iskolájának vezetője 30 intézménybe látogat el május végéig.

Hajdúnánáson, Vámospércsen, Sárrétudvariban, Hajdúszováton, Monostorpályiban és Hajdúszoboszlón már lezajlottak a környezeti nevelési foglalkozások, Debrecenben, a Lilla Téri általános iskola alsó tagozatosai voltak az elsők, akik a vármegyeszékhely 12 regisztrált oktatási intézménye közül részt vehettek ebben a projektben – közölték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában