Fejlesztés

2024.03.27. 10:52

Projektindítás: Debrecen központi részén hoznak létre bölcsődét

A fejlesztés várhatóan 2024 őszére valósul meg.

Haon.hu

Forrás: Illusztráció / Napló-archív

Fotó: Czinege Melinda

Az EMIH Budapesti Hitközség megkezdte a Bölcsődei nevelés fejlesztése című felhívás keretében a Bölcsődei nevelés fejlesztése Debrecenben című projekt megvalósítását – olvasható a hitközség közlésében.

Kiemelték, a Széchenyi Terv Plusz program részeként megvalósuló projektben 350.000.000 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással két csoportszobás bölcsőde kialakítása a cél.

Mint írják, a fejlesztés célja, hogy 28 bölcsődei férőhely létrehozásával hozzájáruljon az egyenlő hozzáférés elvének megvalósulásához és a nők foglakoztatási esélyegyenlőségének javításához. Az
energiahatékony működést biztosító épületgépészeti rendszer beépítése révén olyan korszerű megoldásokat alkalmazó épület jön létre, amely az alacsony energiafelhasználással és ezáltal az alacsony környezeti terheléssel hozzájárul a zöld átálláshoz kapcsolódó környezetvédelmi célkitűzések eléréséhez.

Hozzátették, a Debrecen központi részén, könnyen megközelíthető helyen létrejövő bölcsőde a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz keretén belül valósul meg, tervezetten 2024 őszére.

A projektről bővebb információt a zsido.com oldalon olvashatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában