Húsvét

2024.03.28. 11:37

Nyuszisimogatót, holland törpekecske bemutatót tartottak a debreceni Liget téren – fotókkal, videóval

A Demki Csapókerti Közösségi Háza „Húsvétra hangolódás és tojásfa díszítés a Liget téren” címmel rendezett szerda délután közösségi rendezvényt.

Nagy Emese

Közösen díszítettek tojásfát a gyerekek

Forrás: Czinege Melinda

A rendezvényen a húsvéti hagyományok megismerése és az interaktív foglalkozások mellett, a felelősségteljes állattartás fontosságára is felhívták a figyelmet. Szilágyi Edina, a körzet önkormányzati képviselője a Haon érdeklődésére elmondta, még nem volt arra példa, hogy húsvétra hangolódjanak, készüljenek a Liget téren, de mindig is szerette volna, a hagyományőrző programok is helyet kapjanak a Csapókertben. Megosztotta, a közelmúltban fogalmazódott meg a gondolat, hogy húsvét előtt egy kis installációval készüljenek, ami köré a Demkivel közösen programokat találtak ki.

Ápoljuk a húsvéti hagyományainkat!

– Örömmel hallottam, a Csapókerti Általános Iskola és a Arany János Általános Iskola kisdiákja is kedvet kaptak, velünk töltsék a szerda délutánjukat. Óriási visszacsatolás, hogy minden egyes rendezvényünk nagyon népszerű, mindig tele van a tér, kicsik és nagyok egyaránt várják és igénylik a hasonló rendezvényeket. Igaz, egyre több munkát ad ez nekünk, hiszen mindig újítani kell, össze kell állítani a programokat, de mi ennek nagyon örülünk – emelte ki. Továbbá hozzátette, fontosnak tartja, a húsvéti hagyományokat ápoljuk és továbbvigyük, mert annak ellenére, hogy rohanó világban élünk, elengedhetetlen, a tradíciók fennmaradjanak és tovább éljenek. – A húsvét egy igazán szép ünnep, ami a miénk! – emelte ki Szilágyi Edina.

Tojásfa díszítés és nyuszisimogató

A kisdiákok imádták a programokat, a tojásfa díszítésnél versenyeztek, ki tudja hamarabb felaggatni az ágakra a színes, mindenféle motívummal ellátott tojásokat. Persze segítségükre voltak a felnőttek, akik még fel is emelték, nyakukba vették a legapróbbakat, ők se maradjanak ki a díszítésből. Réti Tibi bácsi zenés előadása igencsak felpezsdítette a bulit, a műsor elején még a székeken üldögéltek a gyerekek, majd jöhetett a taps és az ének, utána pedig megérkeztek a Földesen élő holland törpekecskék, Kormi és Kevin, akik nemcsak mutatványukkal, de játékosságukkal is lehengerelték a diákokat, akik az állatok gondozójának, Mile Andreának a felkérésére mindannyian a színpadon akartak produkciózni a törpekecskékkel. Ezt követően két nyúl is megérkezett a Liget térre, akik a nyuszisimogató programszám főszereplőiként engedték, a kisiskolások megsimogassák őket. – Anya! Én mától soha többet nem mosok kezet! – mondta egy kislány az anyukájának, miután magához ölelhette az egyik nyulat.

A délután folyamán kreatív kézműves foglalkozáson is részt vehettek az érdeklődők a csapókerti Bokréta Foltvarró Kör vezetésével, illetve a Természettár ismeretterjesztő játékokkal segített abban, a kíváncsiskodók minél többet tudjanak meg a környezetükről, illetve az őket körülvevő élővilágról. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában