Beruházás

2024.03.22. 08:04

Hat utcában megoldódik a csapadékvíz-elvezetés Bakonszegen

Haon.hu

Forrás: HBMO

Az Európai Unió Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz kiírása keretében 230 millió forint támogatást nyert Bakonszeg, melyből a Lehel, Piac, Petőfi, Kossuth, Jókai utcán, valamint a Táncsics téren megoldják a csapadékvíz-elvezetést, továbbá közösségi teret alakítanak ki a volt általános iskola udvarán, a Berettyó-folyó partján – olvasható a HBMO közlésében.

Mint írják, az iskolát 2016-ban zárták be, a területen azóta fejlesztés nem történt. A most induló beruházás által egy korszerű, kulturált kikapcsolódási és szabadtéri sportolási lehetőséget biztosító közösségi tér jön létre.

A projekt nyitórendezvényét március 21-én tartották, ahol Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata képviseletében Pajna Zoltán elnök köszöntötte a megjelenteket, aki elmondta egyebek mellett, hogy Bakonszeg a TOP Plusz pályázat „Élhető települések “ című felhívása keretében nyerte a forrást. Ezen kiírásban a vármegye 63 településének 67 projektje nyert összesen csaknem 18 és fél milliárd forint támogatást. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában