Az egészet belátni

2024.03.01. 19:50

Látványos légi fotót posztoltak az új hajdú-bihari autópálya-csomópontról!

A felvételt Dömötör Csaba államtitkár osztotta meg Facebook-oldalán.

Haon.hu

Tavaly decemberben adták át az M3-as és M35-ös autópályák görbeházi csomópontját, amellyel közvetlen autópálya-összeköttetés jött létre Debrecen és Nyíregyháza között. A két sztráda találkozási pontjáról látványos légi felvételt osztott meg pénteken Dömötör Csaba parlamenti államtitkár, vette észre a Magyar Nemzet.

Nemrég adták át az új csomópontot az M3-M35 autópálya találkozásánál. Így Debrecen és Nyíregyháza már mindkét irányból közvetlenül elérhető autópályán is. Csaknem 5 milliárd forint hazai forrásból készült el, a közlekedés pedig nemcsak kényelmesebb, de környezettudatosabb is lett, mert a tranzitforgalom több települést elkerül

– írta Dömötör Csaba a pénteki Facebook-posztban.

Ahogy arról az átadáskor beszámoltunk, a több évtizedes terv után 2023-ban megvalósult fejlesztés részeként elkészült egy 101 és fél méter felszerkezet hosszúságú, 6 nyílású, előregyártott vasbeton tartós gerendahíd; összesen 1060 méter hosszú út, valamint egy üzemi forduló az M35-ös autópálya 3+070 km szelvény környezetében lévő földút átvezetéséhez kapcsolódóan. Az autópálya Nyíregyháza-Debrecen és a Debrecen-Nyíregyháza irányú forgalom csomóponti összekötő ágainak kivitelezését még a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. indította el, a feladatokat idén januártól az Építési és Közlekedési Minisztérium vette át.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában