Közlekedés

2024.03.21. 19:12

Változik a forgalmi rend a Monostorpályi út Mikepércsi út és Vécsey utca közötti szakaszán

Mutatjuk a részleteket.

Haon.hu

Forrás: Illusztráció / Napló-archív

Folyamatban van a Monostorpályi út Mikepércsi út és Wekerle utca közötti szakaszának felújítása  olvasható az önkormányzat közlésében. A kivitelező tájékoztatása alapján a Mikepércsi út és az iparvágány közötti szakaszon az aszfaltmarási és közmű-szintbehelyezési munkákra március 23-tól (szombat) kerül sor. 

A Mikepércsi út forgalma zavartalanságának biztosítása érdekében a munkálatok ideje alatt – az időjárástól függően – a Monostorpályi úton az alábbi forgalmi rend lép érvénybe:

1. Tehergépjárművek:

A Mikepércsi út – Vécsey utca közötti szakaszon március 23-án (szombaton, a reggeli csúcsidőt követően) 8 óra 15 perctől április 5-ig a tehergépjármű-forgalom mindkét irányból megtiltásra kerül. A tehergépjárművek a Leiningen utcát használhatják terelő útvonalként.

2. Személygépjárművek:

A Mikepércsi út és Híd utca közötti szakaszon március 23-tól április 5-ig a munkavégzés ideje alatt 08:15 és 16:30 között a személygépjármű-forgalom mindkét irányból megtiltásra kerül, az útszakasz elkerülésére a Szabó Kálmán és a Leiningen utcák ajánlottak. 16.30 óra után a Mikepércsi út irányába a tilalom feloldásra kerül, a Monostorpályi útról a Mikepércsi út irányába közlekedő személyjárművek korlátozás nélkül közlekedhetnek.

A húsvéti hosszú hétvégén, március 29. (péntek) és április 1. (hétfő) között a személygépjárművekre vonatkozó forgalomkorlátozás feloldásra kerül. Az ünnepet követően, április 2-án (kedden) 8 óra 15 perctől április 5-ig a személy- és tehergépjárművekre vonatkozó korlátozások újra életbe lépnek.

Az érintett Monostorpályi-Mikepércsi úti kereszteződés jelzőlámpás forgalomirányítása a megjelölt időszakon belül színképpel fog működni. Az útfelújítás ideje alatt a DKV Zrt. érintett járatai terelő útvonalon közlekednek. (További információk: www.dkv.hu.)

Kérik az érintett szakaszon közlekedőket, hogy a munkálatok ideje alatt ne megszokásból közlekedjenek!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában