Erasmus+

2024.03.01. 10:20

Egy életre szóló élményben lesz részük ezeknek a debreceni diákoknak

Az Erasmus+ program keretében egyhetes tanulmányi kirándulásra mennek a Debreceni Benedek Elek Általános Iskola diákjai és pedagógusai.

Bekecs Sándor

Néhány nap, s már egy törökországi tanteremben figyelnek a tanárokra a Benedek Elek iskolásai

Forrás: Napló-archív

Pár nap és egy életre szóló élményt szerezhet a Debreceni Benedek Elek Általános Iskola 27 diákja és 8 pedagógusa, ugyanis az Erasmus+ program keretében Törökországba, Antalyába utaznak egy hétre.  

Az Erasmus+ program középpontjában a szakmai fejlődés támogatása, az oktatás minőségének fejlesztése áll. A Debreceni Benedek Elek Általános Iskola 27 nyolcadik évfolyamos diákja 8 pedagógus kíséretében március 5. és 12. között a törökországi Antalyában vendégeskedik majd 

– tájékoztatott Türk László, a fenntartó Debreceni Tankerületi Központ igazgatója.  

debreceni tankerületi központ, eramus+, benedek elek általános iskola, törökország
Türk László osztotta meg a tanulmányi kirándulás részleteit 
Forrás: Napló-archív

A program során a debreceni diákoknak és pedagógusaiknak lehetősége nyílik egy másik nemzet oktatási rendszerének megismerésére. A tanulók a kinti intézményben órarend szerinti foglalkozásokon vesznek részt, a matematikától egészen az úszásig. A fiatalokat és kísérőiket minden nap iskolabusz viszi a szállásukról az iskolába és vissza.  

A pedagógusok is részt vesznek az oktatásban

A pedagógusok egy része az úgynevezett „job shadowing" programban vesz részt, ami azt jelenti, hogy a török intézményben tanító pedagógusokkal együtt tartanak órát, illetve hospitálnak a foglalkozásokon. A többi pedagógus pedig a debreceni iskola diákjainak társaságában tölti a napot. A program további pozitív hozadéka, hogy az oktatási rendszeren túl, a résztvevők bepillantást nyerhetnek a fogadó ország kultúrájának, szokásainak, hagyományainak és gasztronómiájának egy-egy szeletébe is.

A diákok és a pedagógusok számára is egy életre szóló élmény és lehetőség a törökországi program. 2023-ban a Debreceni Tankerületi Központ fenntartásában lévő 6 intézményben kezdődött új projekt, ezek közül az egyik a Benedek Elek Általános Iskola Erasmus+ pályázata. Fontos, hogy intézményeink nyitottak az olyan külföldi lehetőségekre, mint amilyen az Erasmus+ is

– fogalmazott Türk László. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában