Színpadi játék a VOKE-ban

2024.03.13. 11:28

Mobil a családom? Kiránt a képernyőkből ez a debreceni előadás

Haon.hu

Szeged és Szombathely után Debrecen lesz a házigazdája a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Momentán Társulat interaktív előadás-sorozatának március 19-én a VOKE Egyetértés Művelődési Központjában. Az országjárás része a hatóság Mobil a családom? programjának, amely az otthonainkba egyre inkább beépülő online életvitel kihívásaira nyújt játékos formában megoldási javaslatokat – áll a hatóság közleményében.

Az NMHH tavaly nyáron indított programja gyakorlatias és szórakoztató ötletekkel szólítja meg a szülőket és a gyermekeket: például tartsunk rendszeresen mobileszközmentes családidőt, alkossuk meg közösen a mobileszközök használatának házirendjét és beszélgetéseinkből ne hagyjuk ki az online térben szerzett élményeinket sem. A tanácsok az nmhh.hu/mobilacsaladom honlapon jelentek meg.

Az egyes helyszíneken az NMHH a Momentán Társulattal együttműködve, színpadi játékok keretében, szórakoztató formában mutatják be a digitális eszközök használatával kapcsolatos örömöket és kihívásokat.

Az NMHH kutatásai szerint már a nyolcéves gyermekek negyede rendelkezik saját okostelefonnal, tízéves korban pedig már a gyermekek több mint felének van saját használatú mobilja. Ma már egyértelmű, hogy a figyelmünk érték és egy egész iparág dolgozik rajta, hogy megkaparintsa. A változás azonban mindig apró lépésekkel indul.

Fontos hangsúlyozni, hogy a képernyő nem az ellenségünk: tanulni, szórakozni, kapcsolatot tartani jó dolog. Az NMHH célja, hogy a tanácsai nyomán elinduló beszélgetések ráirányítsák a figyelmet a családok digitális egészségének és médiatudatosságának fontosságára az iskoláktól az online médián át a családi ebédlőkig

– zárul az NMHH közleménye.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában