Junior Debrecen Városkártya

2024.03.10. 09:45

Ígéretes adat a 14 év alatti tömegközlekedő debreceni diákok számáról – videóval

Április elsején indul az ingyenes DKV-zás a Junior Debrecen Városkártyával. Papp László bízik benne, hogy a következő időszakban még több regisztráció érkezik.

Haon.hu

Papp László, Debrecen polgármestere

Forrás: Napló-archív

Fotó: KISS ANNAMARIE

Ahogy arról pénteken már beszámoltunk, eddig összesen 10 ezer 500 gyermek számára igényelték meg a szülők a Junior Debrecen Városkártyát, amellyel április 1-től díjmentesen utazhatnak a DKV járatain a 6-14 év közötti tanulók.

Erről a számról Papp László is megosztott néhány gondolatot a közösségi oldalán vasárnap közzétett videóban. Mint mondta, számára is nagyon fontos kérdés volt, milyen népszerűsége lesz ennek az intézkedésnek, hiszen korábban, amikor még fizetni kellett a bérletekért, a Debrecenben tanuló diákok 25 százaléka vette igénybe az utazási lehetőséget.

A 10 ezerrel már elmondhatjuk, hogy több mint megdupláztuk a korábbi 14 éven aluli utazó gyerekek számát. Nagyon bízom benne, hogy a következő napokban, hetekben még további regisztrációk érkeznek, hiszen Debrecenben több mint 16 ezer diák lehet érintett ezen kedvezmény kapcsán is

– hívta fel a figyelmet Papp László.

A polgármester emellett arra is emlékeztetett, a díjmentes utazáson túl többféle egyéb kedvezményt is igénybe lehet venni a Junior Debrecen Városkártyával.

Városkártyáért regisztrálni ezen a linken lehet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában