Last minute ajánlatok

2024.02.14. 07:00

Valentin-nap Debrecenben: a pezsgős vacsorától a harisnyakötőig

Mit kínálnak a szerelmesek ünnepén a vármegyeszékhely éttermei, boltjai és pikáns üzletei?

Hajnal László

A szerelmesek ünnepén különleges ajándékokkal is kedveskednek egymásnak

Forrás: Napló-archív

Plüssállatok, virágboxok, szerelmes-szívecskés kegytárgyak, a szépet és aranyosat giccsesen egybe erőltető rózsamacik. Ez napjainkban a Valentin-nap. Bírálói szerint azonban nem csak egy napon kell kimutatni a szeretetet, de miért lenne az baj, hogy a friss szerelmesek ajándékokkal szeretnék elhalmozni életük párját, vagy a háziasszonyoknak végre adatik egy szabadnap, amikor nem kell főzni és mosogatni?

Örüljünk együtt annak, hogy Bálint napja nemcsak a románc ünnepe, hanem a januári gyenge forgalom utáni első értékelhető bevétel a virágboltos, az étterem-tulajdonos és a bármixer számára. Sziporkáznak a cukrászdák és a gyorséttermek is: a pizzériák lázasan sütik a szív alakú pizzákat, de menő a rózsaszínű gluténmentes isler is.

Pezsgő eperrel

Az egyik debreceni, belvárosi étterem Valentin-napi ajánlatán megakadt a szemünk: rendhagyó módon kétféle, ötfogásos kínai menüsorral készülnek, kókuszos rizsgolyóval megkoronázva. Jobban belegondolva, nem is tűnik rossz ötletnek, hiszen a távol-keleti konyhában gyakran használnak olyan vágyfokozó alapanyagokat, mint a gyömbér, a ginzeng vagy a spárga. Némi afrodiziákum pedig hasznos útitárs lehet, miután a szerelmesek hazaérve elfújják a gyertyát.

Egyes éttermek zenés műsorral csábítanak: valahol a Trio Consort Vonóstrió, valahol Kökény Attila lép fel, míg a legtöbb helyen feleslegesnek tartottak vendégcsalogató programot szervezni, Valentin-napon ugyanis hamarabb meg sikerült tölteni a házat, mint egy frissen bejelentett AC/DC-koncerten. Máshol közös élményfőzésre is benevezhetünk, ahol a főétel szűzből van, a desszert pedig a sokat sejtetető és fantáziadús elnevezésű szexi csokivulkán.

Az ajándékozást vagy a meghittség ünnepeljük?

Nem mindenkinek lesz alkalma idén egy kiadós romantikus vacsoraestre, ugyanis 2024-ben a hamvazószerda egy napra esik Bálint napjával. A húsvét előtti negyvenedik napon kezdődik ugyanis a nagyböjt. A keresztények számára ez talán nem is olyan nagy baj, hiszen két vallási kötődésű napot lehet egyszerre ünnepelni: sokan ugyanis elfelejtik, hogy a szerelmesek ünnepe sokkal inkább Szent Bálint önfeláldozó tevékenységéhez kötődik, mint az ajándékozási lázhoz.

Szomorú, de érthető tény, hogy a karácsony mintájára számos kereskedő igyekszik egy szeletet megszerezni a szív alakú tortából. Így ajándékozhatunk Valentin-napi szolárium- és fitneszbérletet, társasjátékot, talpmasszázst, de egy hirdetés szerint egy kávégéppel is cseppenthetünk romantikát a hétköznapokba. A szerelem mulandó, az akciós ajánlat ezzel szemben örökké véget nem érő. Minden csak egy jó marketingesen múlik.

Lehangoló tény, de egy korrajzzal is felér az áruházak Valentin-napi ajánlata: a legtöbb esetben több oldalnyi csokoládéból és alkoholból áll.

Készülhetünk önsminkelő workshoppal, de tolonganak a körmösök is szívecskés mintákat ajánlva. Bár ez utóbbi feltehetőleg a férjeket kevésbé fogja lázba hozni. Ez derült ki a szigorúan tájékoztató célú látogatásunk alkalmával az egyik debreceni felnőtt szaküzletben is:

Ha férfiak vásárolnak nőknek, a legmenőbb ilyenkor a szexi fehérnemű. Olyanok, amiket máskor biztos nem venne fel a párjuk. Dívik a szerepjátékos jelmez: a titkárnő, a nővérke és a rendőrnő. A pirosat általában szeretik a férfiak a nőkön, mert ugyebár bikavadító, de míg a hölgyek általában nem szeretik hordani, Valentin-napon hajlandóak felvenni

– nyilatkozta a több mint egy évtizedes tapasztalata alapján az üzlet vezetője. Hozzátette, ugyanez a helyzet a harisnyakötőkkel, combfixekkel. Habár a hétköznapokban roppant kényelmetlenek tudnak lenni, mielőtt a párok megfürödnének a szerelem tengerében, vadító lehet a csipke látványa és a nejlon érintése.

Bár nem kifejezetten kelendő a szerelmesek ünnepén, de szexuális segédeszközöket is vásárolnak, ezeket főleg a férfiak keresik. A nők inkább pikáns társasjátékot, kozmetikumokat vagy masszázsolajat szánnak ajándékba.

– Potencianövelő szereket a nők sosem vesznek, nehogy sértő legyen a kedvese felé, hogy nem elég számára a teljesítménye. Ez ugyanis elégedetlenségre utalhat. Sokkal inkább maguknak veszik meg a férfiak, mert ők általában a felnőttfilmek hatására azt gondolják, hogy hatalmas méretekben gondolkoznak a nők, pedig ez nem így van – fejtette ki. 

Mint kiderült, előfordul, hogy titokban vásárolják meg a férfiak, feleségük tudta nélkül, ugyanis olykor nem otthonra szánják ezeket a serkentőket. Ahogy a kísérletezőbb típusoknál előfordul, hogy „simitollat” vagy paskolót visznek haza az ünnepre. Nem erőszakosságból, csupán miheztartás végett, hogy megmutassák, ki az úr a háznál. És gyakran kiderül: a nő az.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában