Közgyűlés

2024.02.22. 10:03

Könnyebb reklámszabályok Debrecenben

Bekecs Sándor

Az épületeken lévő reklámokat is érinti a szabályozás

Forrás: Illusztráció: Napló-archív

Debrecen közgyűlése a januári ülésén döntött arról, hogy módosítani kívánja a településkép védelméről szóló önkormányzati rendeletét magasabb szintű jogszabályi rendelkezésnek történő megfeleltetés érdekében.

A február 22-i ülésen tárgyalt előterjesztés alapján a képviselők úgy döntöttek, hatályon kívül helyezik azon szabályokat, melyek többek közt az utcabútorok létesítését vagy telepítését, az utcabútor reklámhordozóként történő használatát, illetve az utcabútoron reklám közzétételét a kormányrendelet előírásainál nagyobb mértékben tiltják vagy korlátozzák.

Az építési reklámháló kihelyezésével kapcsolatos szabályokat az örökségvédelemmel érintett területre korlátozták. Kivették „a CityBoard formátumú eszköz” szövegrészt, tekintettel arra, hogy ilyen típusú reklámhordozó engedélyezésére vonatkozó településképi bejelentési eljárás ezidáig nem indult; nem is javasolják ilyen eszköz elhelyezését engedélyezni. Hatályon kívül helyezték azt a részt is, miszerint kioszkon felületenként 1-1 darab, összesen legfeljebb 2 darab 60 x 100 cm méretű reklámhordozó helyezhető el azonos pozícióban.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában