Fejlesztés

2024.02.21. 12:45

Új témákban is folytatódik vármegyei önkormányzat nemzetközi munkája

Haon.hu

Az elmúlt évek számos sikeres együttműködését követően új témákban is folytatódik Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának nemzetközi munkája, olvasható a hbmo.hu-n. Mint írták, a 2023-ban indult új partnerségek a vármegye területfejlesztési programjában meghatározott prioritások mentén, egy-egy témára fókuszálva keresnek itthon is alkalmazható jó példákat, szakmai megoldásokat. A partnerintézmények Európa minden égtáját képviselik, széles körű szakmai együttműködést lehetővé téve. Az előző évek gyakorlatához hasonlóan ezek az együttműködések is jelentős mértékben építenek a vármegyei szakmai-szakértői csoportok munkájára, tapasztalataira és ötleteire, hiszen segítségükkel azonosíthatók be azon vármegyei példák, melyek megosztanak és bemutatnak a nemzetközi színtéren – emelik ki a közleményben.

Ahogy emlékeztetnek, a projektek megvalósítása 2023-ban indult, a rövid összecsiszolódás után pedig elkezdődött a szakmai munka, melynek eredményeként minden témában új lehetőségek segíthetik a vidéki térségek fejlődését, a közösségek jólétének és jóllétének erősítését.

Hozzátették: minden témában elkezdődött a vármegyei szakértői csoportok munkája, és több nemzetközi tanulmányutat is rendeztek.

A felölelt témák között megtalálható többek között az energiahatékonyság javítása és az okosfalvak létrehozása is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában