Közgyűlés

2024.02.22. 15:13

Bővül a gyógyellátás a debreceni Pósa utcán

Több kérelem is érkezett a cívisváros önkormányzatához ingatlanok kapcsán

Bekecs Sándor

Fogászattal bővül majd a Pósa utcai ellátás

Forrás: Napló-archív

Debrecen önkormányzata korábban ingyenes hasznosításba adta a Kishegyesi út 46. szám alatti ingatlan 59 négyzetméter nagyságú ingatlanrészét a „Mosolyvirág” Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete részére 1-1 év határozott időre, közfeladat ellátása céljából. Az egyesület képviseletében Beke Margit elnök azzal a kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy szeretnék továbbra is használni a fenti ingatlanrészt karitatív munkájuk elvégzéséhez, és amennyiben lehetséges, az előző évekhez hasonlóan kérnék a díjmentes használat biztosítását 1 éves időtartamra.

Tájékoztatásuk alapján költségvetésükből finanszírozzák a mindennapi élelmiszermentéshez szükséges 2 fő alkalmazott (2-2 órás) foglalkoztatását, a szállítási költségeket és programjaik megrendezését. A város közgyűlése február 22-i ülésén úgy határozott, meghosszabbítja megállapodását a civil szervezettel.

Tanodát is kialakítanak a Pósa utcán

Több szervezet is működik a Pósa utca 1. szám alatt a Császár Péter utca felől elhelyezkedő „B” épületben (a volt Nagysándor József Általános Iskolában). A Debreceni Egyetem Klinikai Központ a keleti oldalszárnyban található, földszinti, 944 négyzetméteres helyiségcsoport ingyenes hasznosításba vételét kérte Debrecen önkormányzatától.

A kérelem indoka, hogy az iskola-egészségügyi szűrővizsgálatok a Debrecen, Pósa u. 1. szám alatti „A” épületrészben lévő szűrőcentrumban rendelkezésre álló két fogászati rendelőhelyiségben zajlanak, azonban a tanulói létszámra tekintettel esedékessé vált az ellátóhelyek fejlesztése. A „B” épületrészben történő infrastrukturális fejlesztést követően újabb fogászati ellátóhelyek, egészségfejlesztési tevékenységek, terek jönnek létre.

A közgyűlés az ingyenes hasznosításba adást jóváhagyta, így a fentiek teljesítéséhez a Hajdúdorogi Főegyházmegye visszaadja a földszinti helyiségeket, és helyette az épület I. emeleti szintjén lévő három kisebb helyiséget hasznosítja.

A fentieken túl, ugyanezen épületen belül, az első emeleten két helyiség ingyenes hasznosításba vételét kérte az EU-ROMA Országos Egyesület. A szervezet tanoda kialakítására és működtetésére nyert támogatást, s a helyiség hasznosításba vételére a pályázat sikeres megvalósítása érdekében tart igényt 2026. december 31-ig. A közgyűlés erre is igent mondott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában