Az oktatásról beszéltek

2024.02.29. 21:01

Nemzetközi hírű előadók érkeztek Debrecenbe

A hagyományos oktatás volt a fókuszban az MCC legutóbbi eseményén

Haon.hu

Anthony Malcolm Daniels író, újságíró, társadalomkritikus és orvos

Forrás: MW-archív

„Időtlen bölcsesség: tanulságok a klasszikus értékrendi oktatásból /Timeless Wisdom: Lessons From Classical Education” címmel szervezett szakmai fórumot a Mathias Corvinus Collegium Debreceni Képzési Központja. Február 29-én kora este az Aranybikában a modern világ oktatásáról beszélt Barry Strauss, a Cornell Egyetem humanista tanulmányok professzora, a Hoover Intézet Corliss Page vendégoktatója és Anthony Malcolm Daniels író, újságíró, társadalomkritikus, orvos, a Manhattan Intézet vezető munkatársa és a City Journal magazin közreműködő szerkesztője előadásában. 

A résztvevők megvitatták, milyen meghatározó szerepet játszik a klasszikus oktatás a gondolkodásmód formálásában, a kritikus gondolkodás kialakításában és közös nyugati örökség mély megértésének elősegítésében. Ezen túlmenően az előadók rávilágítottak a klasszikus oktatásban rejlő időtlen bölcsességre és annak fontosságára a modern társadalomban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában