Munkálatok

2024.02.21. 17:39

Kivágják a veszélyes fákat a Klinika környékén - fotókkal, videóval

A madarak költési időszakának figyelembe vételével zajlik a munka.

Haon.hu

A veszélyes fákat még azelőtt eltávolítják, hogy azok gondot okozhatnának

Forrás: Czinege Melinda

Megkezdték a közlekedés biztonságát veszélyeztető, megdőlt, korhadt, kiszáradt fák eltávolítását, az élet- illetve balesetveszély megszüntetése érdekében Debrecenben, a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Debreceni Katasztrófavédelmi Kirendeltségének felhívása alapján – tudatta közleményében a polgármesteri hivatal. Tekintettel a közúti és a gyalogos forgalomra, valamint a parkoló gépjárművekre, a szakemberek a madarak fészkelési időszakának kezdetéig a Móricz Zsigmond út páros oldalában (a Klinika „Auguszta” tömb külső szervizútjának kereszteződésétől a Kartács utcai kereszteződés irányába) mintegy 300 méteres szakaszon végeznek munkát február 21-én reggeltől várhatóan egy héten át.

A munkavégzés során időszakosan, félpályás útlezárások lesznek érvényben, a forgalom jelzőőrös irányítás mellett biztosított. A hivatal kéri az arra közlekedőket, hogy ne megszokásból, hanem a KRESZ táblák és forgalomtechnikai eszközök jelzéseit figyelembe véve, óvatosan és körültekintően közlekedjenek!

Az érintett területen további faápolási munkálatok elvégzése is indokolt (fakivágás, gallyazás), melyekre azonban a fészkelési időszakot követően kerül sor, várhatóan 2024. harmadik negyedévétől. Az ütemezett munkálatok megvalósulásáig a szakemberek folyamatosan ellenőrzik az érintett helyszínen a fák állapotát – tudatták. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában