Megállapodás

2024.02.21. 15:52

Erősödik a Debreceni Egyetem és az állatkert szakmai partnersége

Haon.hu

A megállapodást szerdán írták alá

Forrás: Debreceni Állatkert

Hazánk első vidéki állat- és növénykertje – amely már 2008 óta a Debreceni Egyetem Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karának kihelyezett tanszékeként működik – fontos feladatának tekinti a közép- és felsőfokú szakirányú képzések támogatását, ezért folyamatosan dolgozik új partneri kapcsolatok kialakításán. A tavalyi évben az intézmény örömmel adott hírt a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikumával, Gimnáziumával és Kollégiumával, illetve Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karával kötött együttműködési megállapodásról, most pedig büszkén jelenti be, hogy tovább erősödik az egyetemmel való szakmai partnersége - közölte szerdán az állatkert.

A Debreceni Egyetem Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karával a kölcsönös innováció- és tudásmegosztás jegyében kötött hosszú távú megállapodás értelmében a Park összesen öt különböző növénytani és kertészeti gyakorlat számára biztosít helyszínt és szakmai segítséget, emellett a felek együttműködnek a pályaorientációs és beiskolázási tevékenységekben, illetve a közös oktatási és kutatási pályázati lehetőségek feltárásában.

A szerződés aláírására ma délelőtt került sor a Zoo Debrecen által immár második alkalommal szervezett országos biológiai növényvédelmi szakmai nap keretében, amelyen több hazai botanikus kert, állatkert, szakképzési intézmény és céges partner is részt vett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában