Együttműködés

2023.10.19. 18:13

Megállapodást kötött a debreceni állatkert és a kárpátaljai PAPILIO Természet- és Környezetvédelmi Egyesület

Haon.hu

Forrás: Zoo Debrecen

Hazánk első vidéki állat- és növénykertje immár 65 éve szolgál az oktatási intézmények munkáját segítve a természethez való élményszerű kapcsolódás és a környezeti nevelés helyszínéül az ország legrégebb óta bejegyzett természetvédelmi területén, a Nagyerdő szívében. A Zoo Debrecen közlésében tudatta, a magyar állatkertek közül a felsőoktatásba elsőként bekapcsolódó – 2008 óta az Debreceni Egyetem Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karának kihelyezett tanszékeként működő – Park e szerepkört folyamatosan igyekszik partneri kapcsolatok kialakításával és ápolásával újabb és újabb intézményekre, szervezetekre és csoportokra kiterjeszteni. 

Az idei évtől gyakorlati helyszínként támogatja a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikumának, illetve Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karának képzéseit, a mai napon pedig együttműködési megállapodást kötött a kárpátaljai PAPILIO Természet- és Környezetvédelmi Egyesülettel.

Az együttműködés keretében a Zoo Debrecen – ahol a hazai vidéki állatkertek közül a legnagyobb, mintegy két évtizedes hagyományra tekint vissza az önálló zoopedagógusi munkakör – a PAPILIO ismeretterjesztő tevékenységét segítve helyszínt biztosít a kárpátaljai középfokú és felsőoktatásban részt vevők gyakorlati képzéséhez és ismeretszerzéséhez, valamint zoopedagógiai foglalkozásokon és élménynapokon mutatja be a Kárpát-medence élővilágát és a veszélyeztetett állatfajok megőrzéséért folyó munkát a hátrányos helyzetű határon túli diákoknak. Mindemellett a Park hozzájárul majd az Egyesület állattani gyűjteményének bővítéséhez, illetve a kárpátaljai régió biodiverzitását – különösképpen a rovarvilág sokszínűségét – feltérképezni hivatott kutatótevékenységhez.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában