Repülés

2024.02.23. 14:29

Repülővel Budapest és Debrecen között? Mutatjuk, miért érkezett a Wizz gépe a fővárosból a cívisvárosba

Örömködni azért nem nagyon kell, más járművet még nem cserélhetünk le repülőre, ha Budapest az úti cél.

Haon.hu

A Wizz Air több járatot is üzemeltet Debrecenből

Forrás: Napló-archív

Különös járatot vett észre csütörtök délután a Debrecenben Hallottam, amelyre többen is felkaphatják a fejüket: a Wizz Air WZZ801-es számú járata ugyanis Budapestről érkezett a cívisvárosba. A szokatlan úti célt a Flightradar24 is rögzítette. A portál adatai szerint a repülőgép 16 óra 13 perckor indult el a fővárosból, majd 16 óra 51-kor érkezett meg a debreceni reptéren, az repüléssel mindössze 26 percet töltött. 

Ezért jött Budapestről Debrecenbe

A rövid út alatt az Airbus A320-232-es gép még az utazómagasságot sem érte el, a legmagasabban Jászladány környékén repült, ott 5791 méterig emelkedett, majd megkezdte az ereszkedést Debrecen felé. Ez sajnos nem azt jelenti, hogy ettől kezdve menetrend szerint jár majd repülő, a Flightradar24 korábbi adatai alapján rendszeresen repül gép a két város között utasszállító, de ezek csak arra szolgálnak, hogy egyik bázisról átvigyék a gépet egy másikra, hogy az onnan teljesítse a következő útját. 

A portál adatai szerint ez nem sokkal később meg is történt, hiszen a repülő este már London felé vette az irányt, majd az éjszakai visszaútját követően péntek reggel elindult Rómába, ahonnan tovább repült Suceavába, majd a Rómába való visszatérést követően ismét Debrecen lesz a célja. 

repülő, debrecen, budapest, flightradar
Budapest és Debrecen között menetrend szerint nem közlekednek járatok
Forrás: Flightradar

Ahogy arra a Debrecenben Hallottam emlékeztet, korábban volt is kapcsolat a főváros és Debrecen között, legutóbb 2022-ben, amikor az Aeroexpress Regional indított regionális járatokat, bár akkor igen nagy kitérővel lehetett légi úton eljutni a budapesti reptérről a debrecenire. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában