Tervezett leállás is lesz

2024.01.18. 17:30

Újabb árhullám akaszthatja meg a kompközlekedést Tiszacsegénél

A tiszacsegei rév üzemeltetőjénél érdeklődtünk a várható és a tervezett leállásokról.

Bekecs Sándor

Már négy árhullám szabta át a a kompközlekedést Tiszacsegénél

Forrás: Napló-archív

A Tisza legutóbbi árhulláma után, január 16-án indult el újra a kompközlekedés Tiszacsege és Ároktó között. A közkedvelt tiszai átkelőhelyet idén már negyedik alkalommal kellett elkerülniük az autósoknak a megnövekedett folyóvíz-mennyiség miatt. Lévai Zoltánt, a tiszacsegei rév üzemeltetőjét kérdeztük a várható és a tervezett leállásokról. 

Az elmúlt másfél hónapban négy árhullám követte egymást, legutóbb kedden tudtunk újra elindulni, azonban látható, hogy útban van az ötödik felvonás, így a hétvégi működés is bizonytalanná vált

– tájékoztatott. Elmondta, a napokban a Tisza és a Bodrog vízgyűjtő területein nagyobb mennyiségű csapadék hullott, ami befolyásolhatja majd az itteni menetrendet.  

Anyagi kár a december eleje óta tartó árhullámok következtében nem keletkezett, azonban jelentős bevételkiesés igen. – Ez már a harmadik olyan tél, amikor nem tud a téli vízszint – ami a nyárinál 1,2 méterrel alacsonyabb – beállni. Olyan sok csapadék, víz keletkezik, ami nem csak a kompközlekedésnek, de a téli horgászatnak is gátat szab – fogalmazott az üzemeltető. Kérdésünkre hozzátette,

tervezett leállásuk várhatóan március-április környékén lesz, amikor 2-3 napot arra fordítanak, hogy a szükséges festéseket, karbantartásokat elvégezzék.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában