Helyi közélet

2024.01.01. 09:59

Szinte minden területen rekordévet zárt Debrecen – videón Papp László újévi köszöntője

Az utóbbi tíz évben megháromszorozódott a helyi gazdaság teljesítménye – többek között is erről is beszélt Debrecen polgármestere.

Haon.hu

Forrás: Facebook / Papp László

Videóüzenetben búcsúztatta az óévet és köszöntötte 2024-et Papp László a közösségi oldalán. A vasárnap este közzétett Facebook-bejegyzésben Debrecen polgármestere elmondta, embert próbáló éveken vagyunk túl, de Debrecen fejlődését, erősödését az elmúlt esztendők sem tudták kikezdeni.

– Debrecen 2023-ban szinte minden területen rekordévet zárt. 

A városban zajló fejlesztések összértéke, az ipari-gazdasági beruházások nagyságrendje, a város gazdaságának erősödése, a meghirdetett új munkahelyek, az elindított új közlekedési száma mind-mind azt mutatják, hogy Debrecen az elmúlt években valóban Magyarország legnagyobb fejlesztési központjává vált

– hangsúlyozta Papp László a videó elején, hozzátéve, nem volt könnyű a várost ezen az erős növekedési pályán tartani. 

A polgármester minden debreceni polgárnak hálás, aki értékeli és elismeri azokat az erőfeszítéseket, amelyeknek köszönhetően Debrecen csatlakozhatott Európa sikeres városainak családjához. Papp László emellett a támogatást, a biztató üzeneteket és a város jövőjéről folytatott közös gondolkodást is megköszönte.

A szabadság őrvárosa

Ezután felidézte 2023 fejlesztési mérföldköveit, többek között a felújított Csokonai Színházat, a Civaqua-program első ütemét, valamint azt, hogy elkészült az épülő BMW-gyár első egysége, az oktatási központ.

Papp László azt is elmondta, hogy az elmúlt 10 évben a debreceni gazdaság teljesítménye megháromszorozódott, 2024-ben több mint háromszor annyi iparűzésiadó-bevétellel számolhatnak, mint tíz évvel ezelőtt úgy, hogy Debrecen új, nagy üzemei még nem is kezdték meg a működésüket.

Mint emlékeztetett, 2024-ben van a 175. évfordulója, hogy Debrecen Magyarország ideiglenes fővárosa, a szabadság őrvárosa lett.  A városvezető bízik abban, hogy úgy, mint egykoron, Debrecen most is a „szabadság őrvárosa” lehet, reményt is hitet adva nemcsak a debreceni polgároknak, hanem minden magyarnak.

A videó zárásában Papp László sikeres, boldog új évet kívánt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában