Közlekedés

2023.12.20. 14:48

Befejeződött a kerékpárút fejlesztése Mikepércsen

A fejlesztés következtében a település tisztább, egészségesebb lehet.

Haon.hu

Forrás: Napló-archív / illusztráció

Ahogy korábban hírt adtunk róla, Mikepércs Község Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban benyújtott „Kerékpárút fejlesztése Mikepércsen” elnevezésű pályázat keretében bruttó 540 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült 2017. évben. A projekt megvalósításának helye Mikepércs bel- és külterülete volt.

Az elkészült beruházásnak köszönhetően Mikepércs és Sáránd település közigazgatási határa között összefüggő kerékpárút jött létre, mely szakasz része a Debrecent Nagyváraddal összekötő kerékpárút-hálózatnak.

A projekt fő célja az volt, hogy a Mikepércsen élők közlekedési szokásai, a település közlekedési rendszere átalakuljon, biztonságosabbá, nyugodtabbá váljon. A kerékpáros közlekedés erősödésével Mikepércs élhetőbbé válik, az emberi kapcsolatok kiteljesednek, a közösségek megerősödnek. A fejlesztés következtében a település tisztább, egészségesebb lehet.

A kivitelezés december ben befejeződött, a kerékpárút nyomvonala érinti a Rózsás utcát, Mester utcát, Varjas utcát, Várkonyi Anikó utcát, a Főtéren át a Damjanich utcát, Hunyadi utcát, Arany János utcát, ami teljes hosszában új építésű külterületi szakasszal kapcsolódik a sárándi kerékpárúthoz. A külterületi szakaszon kialakításra került egy önálló kerékpáros vasúti átkelőhely, amely fény- illetve félsorompóval garantálja a biztonságos kerékpáros átkelést a vasúti kereszteződésben.

A projektnek köszönhetően egy mindösszesen csaknem 4,1 kilométer hosszú, 7-8 centiméteres vastagságú aszfaltozott kerékpárút készült Mikepércs bel- és külterületén. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában